noodles volos banner

Μικροί Βολιώτες σκακιστές στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα

Τέσσερις νεαροί αθλητές της Σ.Ε. Βόλου συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Rapid και Blitz 2014 που διεξήχθη στην Καβάλα στις 14-16 Ιουνίου με τη συμμετοχή περίπου 300 μαθητών από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων 70 από την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα από τη Σ.Ε. Βόλου συμμετείχαν οι 10χρονοι Τσαρσιταλίδης Κωνσταντίνος και Ραφτόπουλος Εμμανουήλ στην κατηγορία αγοριών Κ11, η 8χρονη Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα στην κατηγορία κοριτσιών Κ9 και ο 6χρονος Τσαρσιταλίδης Χρήστος στην κατηγορία αγοριών Κ7.
Την καλύτερη εμφάνιση όλων έκανε στο Rapid 9 γύρων που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιουνίου ο Τσαρσιταλίδης Κωνσταντίνος, ο οποίος πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις κατάφερε να τερματίσει στην 11η θέση από 45 σκακιστές στην κατηγορία Κ11 συγκεντρώνοντας 5,5 βαθμούς.
Πολύ καλά παιχνίδια με σημαντικές νίκες έκαναν όλοι οι Βολιώτες σκακιστές, οι οποίοι  συμμετείχαν και στο Rapid και στο Blitz αντιμετωπίζοντας ισχυρότατους αντιπάλους και αποκομίζοντας τεράστιες εμπειρίες. Το σημαντικότερο είναι ότι δόθηκε η ευκαιρία στους νεαρούς Βολιώτες να συμμετάσχουν σε ένα τόσο σημαντικό τουρνουά παγκόσμιας εμβέλειας έστω κι αν χρειάστηκε να ταξιδέψουν 350 χλμ. καθώς δεν διοργανώνονται τα τελευταία χρόνια, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, από τους αρμόδιους φορείς, τουρνουά τέτοιου βεληνεκούς για νεαρούς αθλητές.
Να σημειώσουμε ότι από ελληνικής πλευράς τις πιο σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν η Τσολακίδου Σταυρούλα (1η στο Blitz K17 και 2η στο Rapid K17) και ο Κρίκογλου Ιορδάνης (2ος στο Blitz Κ11).