noodles volos banner

Πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο Ρίο από τη χάλκινη Κορακάκη

Η Αννα Κορακάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σκοποβολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, φέρνοντας την πρώτη μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα. Η 20χρονη αθλήτρια δικαίωσε όσους την πίστευαν και έλεγαν ότι αποτελεί τη νέα φουρνιά του ελληνικού αθλητισμού. Περνώντας τρίτη από τον προκριματικό στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλη γυναικών ήταν σταθερή στον τελικό και προσπαθώντας ακόμα περισσότερο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο! Μάλιστα κάποια στιγμή ήταν πρώτη, αργότερα έπεσε στην 6η θέση, αλλά με σταθερές βολές κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Απίστευτος άθλος για ένα 20χρονο κορίτσι και το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στη σκοποβολή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Αμέσως μετά το τέλος των προσπαθειών της, η Αννα πήγε δίπλα στον πατέρα της που είναι προπονητής της και τον αγκάλιασε. Να επισημάνουμε ότι τα 10 μέτρα δεν είναι το δυνατό της αγώνισμα, καθώς είναι καλύτερη στα 25 μέτρα...

Το χρυσό μετάλλιο πήγε στην Κίνα και την Τσανγκ η οποία έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, ενώ ασημένια ήταν η Ρωσίδα Βαταράσκινα!