noodles volos banner

Διακρίσεις αθλητών του ΣΣ Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Υπό την αιγίδα της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΣΚΟΕ), διεξήχθη στις 4 και 5 Απριλίου 2015  στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα Αττικής, η πρώτη (α’) φάση των Πανελληνίων αγώνων Κλασσικής Σκοποβολής, στις κατηγορίες του αεροβόλου πιστολιού και τυφεκίου σε όλες τις κατηγορίες ( παίδων, εφήβων- νεανίδων,  ανδρών- γυναικών), που ταυτόχρονα αποτελούν και πρόκριση για την Εθνική Ομάδα.

Οι  Πανελλήνιοι αγώνες κλασσικής Σκοποβολής διεξάγονται ετησίως σε 5 φάσεις, και με το σύνολο της βαθμολογίας τόσο από τις ατομικές όσο και από τις ομαδικές επιδόσεις, από όλες τις φάσεις και όλες κατηγορίες ανακηρύσσεται ο σύλλογος -πρωταθλητής Ελλάδος.

Πέρυσι για το 2014, ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου (ΣΣΒ) ανακηρύχτηκε Πρωταθλητής  ΕΛΛΑΔΟΣ, με 480 βαθμούς, με δεύτερη την ομάδα της Κρήτης και τρίτη την ομάδα της ΕΛ.ΑΣ,  σπουδαία επιτυχία που πρόσθεσε ένα ακόμη σημαντικό τρόπαιο για το ιστορικό Σύλλογο του Βόλου.

Μετά το πέρας των αγώνων και ενώπιον της πανελλαδικής αθλητικής οικογενείας, ο ΣΣΒ βραβεύτηκε σε ειδική τελετή τιμητικά, από την Εθνική Ομοσπονδία του αθλήματος (ΣΚΟΕ ).

Να σημειωθεί ότι η πρώτη, δεύτερη και τρίτη πανελλήνια νίκη στο άθλημα της κλασσικής σκοποβολής,  παρέχει πριμ στους μαθητές του λυκείου με ποσοστό 10%, 8%, και 7% αντίστοιχα, για την εισαγωγή τους σε ΟΛΕΣ τις σχολές μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο ΣΣΒ στο Βύρωνα, έλαβε μέρος με πλήρη ομάδα 27  Αθλητών και συμμετείχε σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες, επιτυγχάνοντας ένα ικανοποιητικό σύνολο πόντων που τον καθιστά φαβορί και για το φετινό πρωτάθλημα.

Οι σπουδαιότερες διακρίσεις ήταν στα ομαδικά αθλήματα: τρία (3) χρυσά μετάλλια στο α)   αεροβόλο τουφέκι εφήβων, β) αεροβόλο τουφέκι νεανίδων και γ) αεροβόλο τουφέκι παίδων Β κατηγορίας.  Ένα(1) χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο Πιστόλι εφήβων.

Στα Ατομικά Αθλήματα : Ένα(1) χρυσό, ένα(1) αργυρό και ένα(1) χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο τουφέκι Παίδων Β κατηγορίας.

Για πρώτη φορά φέτος εισήχθηκαν στο πρωτάθλημα, τα αγωνίσματα παίδων Α κατηγορίας ( ηλικίας 8-11 ετών) και Β κατηγορίας ( ηλικίας 12-15 ετών).

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου θριάμβευσε κυριολεκτικά εφόσον στο αγώνισμα Β’ κατηγορίας παίδων συμμετείχε με τέσσερις (4) αθλητές και από τους 60 που έλαβαν  συνολικά μέρος για πρώτη φορά,  κατέκτησε την Πρώτη, Δεύτερη, Τρίτη  και την Πέμπτη Θέση, καταλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου το βάθρο απονομών.

 Ειδικά την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η μαθήτρια του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου Κατσούλη Όλγα, τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο η μαθήτρια του 14ου  Δημοτικού Σχολείου Βόλου Πράπα Δήμητρα και τη τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο ο μαθητής του 32ου Δημ. Σχολείου Βόλου Αθανασιάδης Ευάγγελος.   

Εν μέσω μεγάλων πανηγυρισμών ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου αναδείχτηκε η ανερχόμενη δύναμη σε αυτήν την κατηγορία και απέδειξε  σε όλη την Ελλάδα ότι στέκεται αειφόρος αρωγός στην άθληση των παίδων από τις πολύ μικρές ηλικίες.

Ειδικός έπαινος αξίζει να δοθεί τόσο στους μικρούς αθλητές για την επιτυχία τους, όσο και στους γονείς τους που συνόδεψαν προσωπικά τα παιδιά τους με δικές τους δαπάνες στους αγώνες.

Απουσία ικανών πόρων του συλλόγου, οι αθλητές συμμετείχαν στα έξοδα μετακίνησής τους. Η Διοίκηση του Συλλόγους επιθυμεί να ευχαριστήσει ειδικά και εξαιρετικά τον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου, που με απόφαση της διοικήσεώς του, διέθεσε το ένα όχημα μετακίνησης της ομάδας, όσο και τον Σκοπευτικό Σύλλογο Ελευσίνας που και φέτος προσέφερε τους Αθλητικούς Ξενώνες Ελευσίνας για δωρεάν διαμονή της ομάδας του Βόλου.

Η διοίκηση του Συλλόγου επιθυμεί να συγχαρεί τους τρεις αθλητές του - φοιτητές στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο τμήμα Φυσικής-Ιατρικής, που ταξίδεψαν με δαπάνες τους  και συμμετείχαν στο πρωτάθλημα με το έμβλημα του συλλόγου και επέτυχαν σημαντικές διακρίσεις.

Επικεφαλής της ομάδας και φέτος  ο Ομοσπονδιακός Προπονητής του Αθλήματος – Προπονητής του Συλλόγου, Νικόλαος Μίχας, ενώ την αποστολή συνόδεψαν επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτριος Καρπίδας και ο ταμίας του Συλλόγου Μακροσάββας Θεόδωρος.

Η δεύτερη φάση των πανελληνίων αγώνων διεξάγεται επίσης στο Βύρωνα Αττικής στις 18-19/4/2015, με τα αγωνίσματα πυροβόλων όπλων για άνδρες-γυναίκες. Σε αυτά ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου θα συμμετέχει επίσης με ομάδα 12 αθλητών και φιλοδοξεί να επιτύχει τον μεγαλύτερο δυνατό βαθμολογικό αποτέλεσμα.

Τέλος στην Αθήνα στις 9 Μαΐου 2015 θα διεξαχθούν για πρώτη φορά φέτος οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Σκοποβολής, νέος θεσμός που αφορά αποκλειστικά τους μαθητές Λυκείου όλης της χώρας.

Ήδη έχει αποσταλεί η σχετική εγκύκλιος από το αρμόδιο Υπουργείο σε όλες τις κατά τόπο δευτεροβάθμιες διευθύνσεις  για την εσωτερική διανομή στα λύκεια της δικαιοδοσίας τους. Οι μαθητές θα λάβουν μέρος εκπροσωπώντας το Λύκειό τους- και τον αθλητικό Σύλλογο που ανήκουν.

Στη πόλη του Βόλου, Ο ΣΣΒ σε συνεργασία με την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις διευθύνσεις των Σχολείων,  προσπαθούν να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις διαδικασίες για  προλάβουν τις δηλώσεις συμμετοχών που «κλείνουν» στις 24/4/2015.

 Ο νέος αθλητικός θεσμός δίνει επίσης στους αθλητές που θα επιτύχουν πανελλήνιες νίκες, τα ίδια προνόμια εισαγωγής τους σε σχολές μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, ισχυρό κίνητρο για γονείς και νέους ώστε να αποκοπούν για λίγο από το διάβασμά τους και να λάβουν μέρος, στο αθλητικό γεγονός.

Ο ΣΣΒ  εφόσον τα λύκεια του νομού μας και οι τοπικοί αρμόδιοι φορείς συνεργαστούν με ταχύτητα, φιλοδοξεί να συμμετάσχει με ικανή ομάδα που θα διαπρέψει και θα φέρει μετάλλια στα σχολεία της πόλης. Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πλήττεται λόγω της γενικευμένης οικονομικής κρίσης καθώς και ότι  όλοι οι σύλλογοι  έχουν σχεδόν εξ ολοκλήρου  στερηθεί κάθε κρατικής  επιχορήγησης. Παραμένει  όμως στο χέρι της  τοπικής κοινωνίας, των γονέων και των αθλητικών συλλόγων να συνεχίσουν να μάχονται για το αθλητικό ολυμπιακό ιδεώδες, και να προσφέρουν στην νεολαία ένα σοβαρό   αντιστάθμισμα για τις αντιξοότητες που της επιφυλάσσονται, καλλιεργώντας συγκροτημένους και συνετούς  χαρακτήρες. Ο Σκοπευτικός σύλλογος Βόλου, μέλος του ΔΟΕΠΕΠ- ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, λόγω της ιστορικής του προσφοράς και δωρεάς στη πόλη του Βόλου με το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του,  στέκεται αρωγός στους γονείς, στα σχολεία και στις τοπικές αρχές σε κάθε προσπάθειά τους να παροτρύνουν τους νέους στην υγιή άθληση και στον κλασικό αθλητισμό.