noodles volos banner

Στον Βόλο ως την Κυριακή το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας

Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Κεντρικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή 96 αθλητών, ηλικίας από 8 έως 18 ετών, διεξάγεται από την Παρασκευή 23 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 25 Μαρτίου στο Βόλο, με συνδιοργανωτές τον Ναυτικό Όμιλο Βόλου και Αργοναύτες και την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, ενώ την Κυριακή 25 Μαρτίου μέχρι τις 4 το απόγευμα και μισή ώρα αργότερα θα γίνει η τελετή λήξης και οι απονομές των αθλητών. Την Παρασκευή 23 Μαρτίου με αφορμή την έναρξη των αγώνων, δόθηκε συνέντευξη τύπου από την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Βόλου και Αργοναύτες κ. Τσουκαλά, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Καλτσογιάννη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κοπάνα.

 Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας. Είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και σε σχέση με την αθλητική του ιδιότητα και προσφορά, αλλά κυρίως με το δεδομένο ότι ο Βόλος για άλλη μια φορά αποτελεί πόλο έλξης και έτσι προκύπτουν πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας, τουριστικά, αθλητικά, αλλά και οικονομικά. Για ακόμη μια φορά η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνει και συνεργάζεται με ανθρώπους και φορείς τους οποίους εμπιστεύεται και οι οποίοι έχουν αποδείξει εν τοις πράγμασι ότι επιτελούν ένα πολύ σημαντικό αθλητικό έργο στην περιοχή και βοηθούν στο να προωθείται ο Βόλος και να φθάνει και σε άλλα σημεία της Ελλάδας και όχι μόνο».

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βόλου και Αργοναύτες κ. Τσουκαλάς από την πλευρά του τόνισε: «Με τη βοήθεια της Περιφέρειας διοργανώνουμε αυτό το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας και είναι το μεγαλύτερο Περιφερειακό Πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, με 96 σκάφη και αυτό το κάναμε με τη βοήθεια της Περιφέρειας. Σαν κατηγορίες έχουμε 54 Optimist και 45 Lazer, διοργανώνονται από 3 έως 4 κούρσες κάθε ημέρα από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, με οποιεσδήποτε συνθήκες και ελπίζουμε στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Για πρώτη φορά το Περιφερειακό Πρωτάθλημα διοργανώνεται με όλη την επισημότητα από άποψη κριτών, επιτροπή αγώνα, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 16.30 το απόγευμα της Κυριακής».

 Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Καλτσογιάννης υπογράμμισε: «Ο Βόλος με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει αναδειχθεί ως ένα κέντρο αθλητικό και ενδείκνυται για τέτοιου είδους διοργανώσεις, διότι έχουμε Σωματεία που έχουν την τεχνογνωσία να διοργανώνουν υψηλού επιπέδου αγώνες. Στη ναυσιπλοΐα έχουμε παράδοση, έχουμε βγάλει αθλητές και πρωταθλητές. Ο ΝΟΒΑ πρωτεργάτης και μπροστάρης σε τέτοιους αγώνες επί σειρά ετών, ξεπερνώντας τα 80 χρόνια λειτουργίας, η Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων αφουγκραζόμενοι την ανάγκη της περιοχής για να διοργανώνονται σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές και της οικονομικής ένδειας που οι Σύλλογοι δεν μπορούν μόνοι τους να διοργανώνουν αγώνες τέτοιου επιπέδου ανταποκρίνονται στα αιτήματα και είμαστε τυχεροί που στο Βόλο μπορούμε και κάνουμε τέτοια μεγάλα πράγματα».

Τέλος ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κοπάνας ανέφερε: «Ο ΝΟΒΑ είναι ένας ιστορικός Σύλλογος, πολυαθλητικός και κοσμεί πραγματικά τα αθλητικά πράγματα της περιοχής μας και αναβαθμίζει το επίπεδο του αθλητισμού στην πόλη μας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, διότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρωτοστατεί συνδιοργανώνει και συμμετέχει σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις και δραστηριότητες».