noodles volos banner

Μαθήματα ιστιοπλοΐας στους φιλοξενούμενους της ΑΡΣΙΣ Βόλου

Σε συνεργασία με τη σχολή Ιστιοπλοΐας «Himera sailing school» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/3 μάθημα ιστιοπλοΐας στους φιλοξενούμενους των Κοινωνικών Διαμερισμάτων της ΑΡΣΙΣ στο Βόλο.

Το μάθημα ιστιοπλοΐας είχε διττό σκοπό. Πέραν της γνώσης για τη ναυτιλία, πρωταρχικός στόχος ήταν οι νέοι να βιώσουν με θετικά συναισθήματα την επαφή με τη θάλασσα και να νοηματοδοτήσουν με διαφορετικό τρόπο τα έντονα συναισθήματα φόβου και αγωνίας από την τραυματική εμπειρία τους με την είσοδο στην χώρα μας, μέσω θαλάσσης.

Η επαφή με τη θάλασσα αποτέλεσε πηγή ηρεμίας και χαλάρωσης και όχι φόβο κινδύνου για τη ζωή τους, όπως αρχικά την αισθάνονταν. Αυτό επιτεύχθηκε με τη βοήθεια ομίλου μέσα από τον απόπλου, την πρακτική εφαρμογή ναυτιλίας και ολοκληρώθηκε με ιστιοπλοΐα στον Παγασητικό κόλπο με το μεσημεριανό φρεσκάρισμα.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε στο ιστιοπλοϊκό σκάφος «Himera». Σημαντική ήταν η δωρεάν προσφορά του ομίλου στα Κοινωνικά Διαμερίσματα της ΑΡΣΙΣ Βόλου, για νέες εμπειρίες και ευκαιρίες σε σχέση με την εκτόνωση έντονων συναισθημάτων. 

Last modified onThursday, 06 April 2017 17:28