Logo
Print this page

Το πέμπτο μετάλλιο για την Ελλάδα ήρθε από την ιστιοπλοΐα

Με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος θα επιστρέψουν από το Ρίο οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει το βάθρο από τις προηγούμενες ημέρες στην πρώτη τους Ολυμπιακή παρουσία. 

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι των 470 τερμάτισαν 10οι σήμερα, ενώ είχαν και ένα απρόοπτο πρόβλημα με το πανί τους στην τελευταία σημαδούρα και τελικά δεν κατάφεραν να προσπεράσουν τους 2ους Αυστραλούς Μάθιου Μπέλτσερ και Γουίλ Ράιαν στη medal race. 

«Χρυσοί» ήταν οι Κροάτες Σίμε Φάντελα/Ιγκόρ Μάρενιτς, οι οποίοι προπορεύονταν πριν από την έναρξη της κούρσας και έστω με την 8η θέση σήμερα τα κατάφεραν.

Αυτό ήταν και το 5ο ολυμπιακό μετάλλιο για τη χώρα μας στους Αγώνες του Ρίο. 

Συνέχισαν την επιτυχία των 470

Αυτό είναι το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στα 470 μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Επίσης, η ελληνική ιστιοπλοΐα επιστρέφει και πάλι στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την... παύση το 2012 στο Λονδίνο, καθώς τελευταίο ήταν το χάλκινο το 2008 στο Yngling (Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη).

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]