noodles volos banner

Δραστηριότητες του ΙΟΒΑΘ και του himera sailing school

Δυναμικά ξεκίνησε η ανοιξιάτικη εκπαιδευτική περίοδος για την ανοιχτή θάλασσα στην πόλη μας με την συνεργασία της himera sailing school και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βόλου Ανοικτής Θαλάσσης
Τα δύο πρώτα τμήματα κυβερνητών(Α1&Α2/2015) που ξεκίνησαν τα μαθήματα τους στα τέλη Μαρτίου έχουν ήδη συμπληρώσει το πρώτο μισό του εκπαιδευτικού κύκλου, εκτελώντας και την προγραμματισμένη ημερήσια πλεύση τους στο Νησί Τρίκερι. Ακολουθούν οι δύο επόμενες εβδομάδες πρακτικών μαθημάτων και το διήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Εύβοια για να συμπληρωθούν οι προγραμματισμένες 73 ώρες θάλασσας και 15 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης, πριν τις γραπτές εξετάσεις.
Παράλληλα την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε και το Α3/2015 αντίστοιχο τμήμα απαρτιζόμενο κυρίως από φοιτητές, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στο σκάφος και την θάλασσα.
Επίσης πραγματοποιήθηκαν και οι εξετάσεις του GMDSS-VHF sort range certificate course με τους επιτυχόντες να χρίζονται πιστοποιημένοι χρήστες των συσκευών vhf-gmdss, διπλώματος της Royal Yachting Association της Μ. Βρετανίας με παγκόσμια αναγνωσιμότητα. Το course διεύθυνε ο Σοφίτσης Στάθης της Aegeas Yachting, πιστοποιημένο κέντρο της RYA στην Β. Ελλάδα, ενώ οι εξετάσεις έγιναν παρουσία βρετανού εκπαιδευτή.
Τέλος, στα μέσα Μαΐου αναμένετε η έναρξη της δεύτερης ανοιξιάτικης εκπαιδευτικής σειράς των τμημάτων Κυβερνητών αλλά και της αγωνιστικής δραστηριότητας του ΙΟΒΑΘ με πληθώρα αγώνων, στην οποία η σχολή θα συμμετάσχει με μαθητές του αγωνιστικού τμήματος, υπό τη μορφή εκπαίδευσης.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής σχετικά με την εκπαιδευτική δραστηριότητα της himera sailing school σε συνεργασία με τον ΙΟΒΑΘ δείτε στο www.himera-sailing.gr.