noodles volos banner

Ενημέρωση για την ασφάλεια στη θάλασσα από το himera sailing school

Η himera sailing school στα πλαίσια της πολύπλευρης ιστιοπλοϊκής εκπαίδευσης και έμφασης στην ασφάλεια, διοργανώνει την Δευτέρα 29/12 την παρουσίαση, «Ασφάλεια στην θάλασσα - VHF/GMDSS», σε συνεργασία με την Aegeas Yachting και τον ΙΟΒΑΘ.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΙΟΒΑΘ, Ιάσονος 141 4ος όροφος με ώρα έναρξης στις 18:00.

Πρόκειται για τη σωστή χρήση και λειτουργία των συσκευών vhf τύπου gmdss που φέρουν όλα τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής. Ομιλητής θα είναι ο Στάθης Σοφίτσης, πιστοποιημένος εκπαιδευτής της βρετανικής RYA και εκπαιδευτής Ανοιχτής θαλάσσης και πέραν των βασικών πληροφοριών σχετικά με το vhf θα παρουσιάσει τον σωστό τρόπο της φωνητικής επικοινωνίας καθώς και την δυνατότητα πραγματοποίησης ψηφιακών κλήσεων, μέσω των συγκεκριμένων συσκευών.

Επιπλέον θα γίνει αναφορά στο SRC course της RYA,εκπαίδευση που καθιστά τον επιτυχή αποφοιτήσαντα του course, πιστοποιημένο χρήστη του vhf/gmdss, διπλώματος απαραίτητου για την ενοικίαση σκάφους σε αρκετές χώρες. Το SRC course θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη,από την himera sailing school σε συνεργασία με την Aegeas Yachting και τον Στάθη Σοφίτση, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν.