noodles volos banner

Διακρίσεις για το σύλλογο τάε κβο ντο Νέας Ιωνίας

Με επιτυχία διεξήχθη το 2ο προκριματικό πρωτάθλημα τάε κβο ντο Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων που έγινε στις 9 και 10 Μαΐου στο Ωραιόκαστρο Θεσ/νικης. Σκοπός του πρωταθλήματος ήταν οι αθλητές να συγκεντρώσουν βαθμούς για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα κλιμάκια Βορείου Ελλάδος για το έτος 2016.Ο σύλλογος του τάε κβο ντο Νέας Ιωνίας, με προπονητή τον Ιωάννη Σταματίου, έλαβε μέρος με 10 αθλητές και κατέκτησε πέντε μετάλλια: 2 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα.

Συγκεκριμένα, η Τεμπέλη Μαρία κατέλαβε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -55 κιλών κορασίδων 2001.  Η Γκόλια Ελένη η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες, κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία +68 κιλών στις παγκορασίδες 2003. Η Ζαχαράκη Μαρία-Χριστίνα, παρά τον τραυματισμό που υπέστη, κατάφερε να αποσπάσει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία -55 κιλά στις παγκορασίδες 2003.
Η Μαρσουβανίδη Κων/να απέσπασε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -52 κιλών νεανίδων 1999 και ο Δαμαλάς Εμμ. την τρίτη θέση στην κατηγορία -68 κιλών παίδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλήτριες του Τεμπέλη Μαρία και Ζαχαράκη Μαρία-Χριστίνα είναι ήδη μέλη στα κλιμάκια Βορείου Ελλάδος για το έτος 2015. Επιπλέον συμμετείχαν οι αθλητές:  Τσάπουρνας Ιωάννης στην κατηγορία -58κιλών Ανδρών, Μάρος Κων/νος στην κατηγορία -63 κιλών Ανδρών,  Φραδέλος Χρ.στην κατηγορία -41 κιλών παμπαίδων, Κυριτσάς Θ. στην κατηγορία -41 κιλών παμπαίδων και Σπορίδου Ζ. στην κατηγορία -37 κιλών παγκορασίδων.
Τέλος, στις 2 και 3 Μαΐου έλαβε χώρα στην Χαλκίδα το Παν/νιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο οποίο ο σύλλογος συμμετείχε με 3 αθλητές. Οι Τσάπουρνας Ιωάννης και Πασιούδης Θεόδωρος συμμετείχαν στις κατηγορίες -59 και -63 κιλών αντιστοίχως. Και οι δυο αθλητές έπαιξαν από τέσσερις αγώνες χάνοντας και οι δύο στο χρυσό αγώνα για τα μετάλλια με έναν πόντο διαφορά. Μπορεί να μην κατάφεραν να αποσπάσουν κάποια διάκριση αλλά απέκλεισαν αθλητές οι οποίοι για χρόνια αποτελούσαν την τριάδα των μεταλλίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές από το σύλλογο της Νέας Ιωνίας είναι μέσα στους 16 κορυφαίους της Ελλάδος.