noodles volos banner

Ο Βολιώτης Δ. Τόρης προπονητής του κλιμακίου Βορείου Ελλάδος

Ως προπονητής της επίλεκτης ομάδας και του κλιμάκιου αθλητών Βορείου Ελλάδος ορίστηκε ο καθηγητής φυσικής αγωγής και δάσκαλος του Α.Σ. Νικόμαχου Βόλου Τόρης Δημήτριος. Η θέση αυτή είναι τιμή για τον Βολιώτη Δάσκαλο του Ταεκβοντό - ο οποίος ήταν και Ομοσπονδιακός προπονητής με την Προολυμπιακή ομάδα Νέων το 2014.

Ο Τόρης Δημήτριος θα κατευθύνει τους αθλητές που ανήκουν στις κατηγορίες Ανδρών- Γυναικών και Εφήβων-Νεανίδων στο πιο δύσκολο και δυνατό G1 πρωτάθλημα της Ευρώπης, αυτό της Κροατίας που θα γίνει στο Ζάγκρεμπ στις 15-16 Νοεμβρίου 2014. Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από 29 αθλητές και αθλήτριες με παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις, που έχουν υψηλούς στόχους για την χρονιά που έρχεται. Στο πρωτάθλημα αυτό συμμετέχουν 1250 αθλητές από όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται αρκετοί με ολυμπιακές, παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις και μεταδίδεται ζωντανά μέσω live stream στο διαδίκτυο, όπου μπορούν όλοι να δουν τα συγκεκριμένα στοιχειά και το πρόγραμμα των αγώνων αναλυτικά. Η όλη μάχη γίνεται στα συγκεκριμένα τουρνουά, για την συγκομιδή των πόντων που θα οδηγήσει τους αθλητές στους πρώτους της ολυμπιακής κατάταξης, δίνοντας τους αυτόματα το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του 2016.

Να αναφέρουμε εδώ ότι πρόσφατα αποφασίστηκε το Τάεκβοντο να είναι βασικό άθλημα των Ολυμπιακών αγώνων, καθώς και να μην εισαχθεί κάποιο άλλο έως το 2020.

Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα αγωνιστεί και ο αθλητής του Νικόμαχου Βόλου Χρηστάκης Χρυσοβαλάντης ο οποίος είναι ο αθλητής που στο παρελθόν στο ίδιο τουρνουά είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο. Ο αθλητής του Νικόμαχου Βόλου στο παρελθόν ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας και έχει θέσει στόχους εξίσου υψηλούς για το επόμενο έτος.