noodles volos banner

Στο Βόλο το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Shidokan το 2016!

  • Published in Shidokan

To Σάββατο 16/5 πραγματοποιήθηκε στην Βουδαπέστη το παγκόσμιο πρωτάθλημα shidokan karate με τη συμμετοχή 30 χωρών. Οι αγώνες ήταν πλήρους επαφής (knock down)  με ρίψεις και ακινητοποιήσεις. Το πολύ υψηλό επίπεδο των αθλητών ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των αγώνων.
Εκτός του shidokan αγωνίστηκαν και άλλα συστήματα με παρόμοια τεχνοτροπία .
Η ελληνική αποστολή απέσπασε δύο δεύτερες θέσεις  στις κατηγορίες -85kg  και +95kg με τους αθλητές Νταϊλιάννη Αχιλλέα του Α.Σ. Samurai Tρικάλων και Μαργαριτόπουλο Κων/νο του Α.Σ. Βόλου Πήγασος αντίστοιχα. O αθλητής Γκούμας Αχιλλέας (A.Σ. Shidokan Καλαμπάκας) δεν κατάφερε να προκριθεί παρά την πολύ καλή εμφάνιση του.
Ο Μαργαριτόπουλος κέρδισε δύο αθλητές από Ουγγαρία και Η.Π.Α με νοκ-άουτ και έχασε στον τελικό από Ολλανδό αθλητή με απόφαση των κριτών. Ήταν το φαβορί της κατηγορίας για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Στον τελικό η νίκη χάθηκε στις λεπτομέρειες στην παράταση, αποσπώντας όμως τα εύσημα από τον αρχηγό του συστήματος kancho Soeno Yoshiji.
Στα ΚΑΤΑ γυναικών, η Αϊστρατη Γεωργία (Α.Σ.Βολου Πήγασος) έχοντας άριστη απόδοση ανάμεσα σε εννέα αθλήτριες επέδειξε την τεχνική του shidokan (basai dai-seienchin) μια και ήταν η μοναδική εκπρόσωπος στις γυναίκες από το σύστημα. Η βαθμολογία όμως δεν την επέτρεψε να προκριθεί στον τελικό.
Ο Καραγιωργος Χρήστο ς(Α.Σ.Shidokan Καλαμπάκας) στα ΚΑΤΑ ανδρών, παρά την πολύ καλή εμφάνιση, δεν κατάφερε να προκριθεί. Στην αποστολή συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του ελληνικού shidokan Kyoshi Kατσούρας Λήο 7dan, o sensei Λιούλιος Δημήτριος 4dan και ο Μπουρλίδης Δρόσος 2dan από την Ρόδο.
Το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα shidokan karate αποφασίστηκε να διεξαχθει στην Ελλάδα και στην πόλη του Βόλου στις 11 Ιουνίου 2016.
Η  ομάδα που θα εκπροσωπήσει το shidokan karate θα  αποτελείται από 20 αθλητές-αθλήτριες  υψηλού επιπέδου της Ελληνικής Οργάνωσης shidokan που θα γνωστοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Last modified onFriday, 22 May 2015 16:45