noodles volos banner

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η χρονιά για τον Ανδρέα Κεχαγιά

Με τον καλύτερο τρόπο κλείνει η  φετινή χρονιά  για τον βολιώτη πρωταθλητή Ανδρέα Κεχαγιά με την κατάκτηση ενός ακόμα χρυσού μεταλλίου στο πανελλήνιο κύπελλο πολεμικών τεχνών στο αγώνισμα Κικ μπόξινγκ 1 έως 80 κιλά ανδρών Α' κατηγορίας.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο  αθλητικό κέντρο Πολίχνης Θεσσαλονίκης στις 26-27 του μηνός  υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Π.Τ. και την υποστήριξη του Δήμου Παύλου Μελά.

Ο Κεχαγιάς, που ξεκίνησε τους αγώνες το Σάββατο έχοντας χαμηλή έως μέτρια απόδοση, με αποτέλεσμα να τα του γίνουν έντονες παρατηρήσεις από τον προπονητή του Νίκο Πελνίδη, τους ολοκλήρωσε την Κυριακή με εντυπωσιακές επιδόσεις ελέγχοντας απόλυτα  το παιχνίδι και καταφέρνοντας τελικά να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.                                                                                                                                   

Ο βολιώτης πρωταθλητής έφτασε φέτος τα 11 χρυσά μετάλλια κατατάσσοντας τα σε: τρία διασυλλογικά, δύο ανοιχτά τουρνουά,  πανελλήνιο πρωτάθλημα, πανελλήνιο κύπελλο, ενώ με τα γαλανόλευκα χρώματα κατέκτησε δύο σε διεθνές μίτινγκ, ευρωπαϊκό γκραν και είχε τη μεγαλύτερη διάκρισή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.                                                      

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Κεχαγιάς είναι από τους παλαιότερους αθλητές αγώνων στις πολεμικές τέχνες στο νομό Μαγνησίας, αφού ακατάπαυστα αγωνίζεται από το 1989, έχοντας ένα εντυπωσιακό και αξεπέραστο αριθμό παιχνιδιών, που έφτασε τους 337.

Να θυμίσουμε ότι ο Κεχαγιάς  ήταν πρώην αθλητής του Ταεκβοντό  για πολλά χρόνια κερδίζοντας πανελλήνια πρωταθλήματα, κύπελλα Ελλάδος και στελεχώνοντας την εθνική ομάδα των ανδρών με βαλκανικές και  διεθνείς διακρίσεις. Ωστόσο, ''μεταπήδησε'' το 2007 στο άθλημα του κικ μπόξινγκ συνεχίζοντας τις  μεγάλες επιτυχίες με συνολική συγκομιδή 96 μεταλλίων και των δύο αθλημάτων.                                                                                                                                  

Τα 87 από αυτά τα έχει κατακτήσει στις κατηγορίες ανδρών που είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας συγκομιδής μεταλλίων από τις κατηγορίες παίδων, εφήβων και νέων.   

Στα μετάλλια των ανδρών τα σημαντικότερα είναι 21 σε ανοιχτά ευρωπαϊκά και παγκόσμια τουρνουά μεταξύ συλλόγων. Στις  28 φορές σε τελικές φάσεις πανελληνίου που βρέθηκε (περνώντας πρώτα από την διαδικασία των προκριματικών) το κατέκτησε  10 φορές, έχοντας ακόμα  μία δεύτερη και τρίτη θέση, ενώ τη συμμετοχή του στην Εθνική Ελλάδος την κέρδιζε επάξια, αφού πρώτα τερμάτιζε πρώτος στα πρωταθλήματα Ελλάδος στην κατηγορία του και κατακτώντας 11 μετάλλια, 2 Βαλκανικά, 2 Ευρωπαϊκά Γκραν πρι, 6 διεθνή μίτινγκ, ενώ είχε ως κορυφαία στιγμή ως αθλητής το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Κεχαγιάς θα τιμηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου από πολλούς παράγοντες του αθλητισμού.