Logo
Print this page

Mε στόχο να διατηρήσει τα ''σκήπτρα'' ο Κεχαγιάς

Στο  9o πανελλήνιο κύπελλο πολεμικών τεχνών που θα γίνει στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο  στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης σήμερα και αύριο υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Π.Τ. και την υποστήριξη του δήμου Παύλου Μελά  θα συμμετάσχει ο βολιώτης διεθνής αθλητής  Κεχαγιάς Ανδρέας.                                                                                                                                                   

Ο Κεχαγιάς , που θα αγωνιστεί την Κυριακή στο αγώνισμα  Κικ μπόξινγκ Κ1 έως 80 κιλά ανδρών  Α' κατηγορίας  βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική  κατάσταση σύμφωνα  με τους τελευταίους  αγώνες που συμμετείχε και μαζί με τον προπονητή του Νίκο Πελνίδη ευελπιστεί σε μια ακόμη διάκριση.                                                                                                                                                                                  

Για να γίνει αυτό ο Κεχαγιάς θα πρέπει από την έναρξη των αγώνων να είναι αρκετά σοβαρός και πειθαρχημένος, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι εκτός από την περσινή πρωτιά, ''κατεβαίνει'' στους αγώνες και με έναν μεγάλο τίτλο, αυτόν του παγκόσμιου πρωταθλητή που κατέκτησε φέτος με κόπο και αίμα με την Εθνική και τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω του σε κάθε αγώνα. Γι' αυτό επιβάλλεται η εμφάνισή του να είναι ανάλογη της αξίας του, ώστε να μη δώσει το δικαίωμα στους αντιπάλους του να  τον αμφισβητήσουν και τον αποκλείσουν  πρόωρα από τον θεσμό.        

Να αναφέρουμε  ότι το αγώνισμα Κ1 (Κικ μπόξινγκ 1) είναι επίσημα το δυσκολότερο σε τεχνικές και σκληρότητα  χτυπημάτων  από όλα τα άλλα στυλ που υπάρχουν στο κικ μπόξινγκ διεθνώς, γι’ αυτό το μεγαλύτερο μέρος αθλητών αποφεύγουν να αγωνιστούν σε αυτό το στυλ , λόγω των  πολλών τραυματισμών που εμπεριέχει, κάτι που δεν έχει αποφύγει και ο Κεχαγιάς, αφού τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει δύο σοβαρές εγχειρήσεις, για να μπορέσει να  επανέλθει στην ενεργό δράση. Ο χρόνος διάρκειας ενός αγώνα Κ1 είναι τρεις γύροι από δύο έως τρία λεπτά τον κάθε γύρο και είναι πλήρους επαφής.                                                                                                                                  

Επίσης στην Α' κατηγορία αγωνίζονται μόνο οι αθλητές που έχουν ανέβει από την κατώτερη  κατηγορία που είναι η Β’, εφόσον έχουν συμπληρώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό αγώνων. Τέλος την εθνική ομάδα τη στελεχώνουν  αθλητές που κατακτούν μόνο  πανελλήνιο πρωταθλήματα  Α' κατηγορίας.

Η  Διοίκηση, οι συναθλητές, οι φίλοι-μέλη του συλλόγου, αλλά και οι οπαδοί του Κεχαγιά του εύχονται καλή επιτυχία στο πανελλήνιο.

 

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]