noodles volos banner

Πρώτη θέση στην Οσάκα για τον Μάριο Στεφάνου

  • Published in Karate

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί για τον Μάριο Στεφάνου η πρώτη θέση που κατέκτησε στους 1ους All Japan Semi - Contact αγώνες Kyokushinkai Karate, που έγιναν στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Αναλυτικά το σχετικό δελτίο Τύπου:

«Νέα Μεγάλη Επιτυχία για τη χώρα μας από τον Βολιώτη Μάριο Στεφάνου, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, αθλητή και προπονητή του Συλλόγου μας (Α.Σ. Kyokushinkai Karate Βόλου, Παγασών 119 - Μαγνήτων), Πρωταθλητή Ευρώπης του Ολυμπιακού Σπορ Καράτε και Διεθνή Πρωταθλητή του Kyokushinkai Karate.

Πιο αναλυτικά μετά τη Διεθνή επιτυχία του στο All American Open τον Ιούνιο του 2017 και την εξάμηνη μετεκπαίδευσή του στη Νέα Υόρκη, ο Μάριος Στεφάνου πήρε την τιμητική πρόσκληση από την ΙΚΟ (το Αρχηγείο Honbu της Ιαπωνίας), όπου στεγάζεται η Παγκόσμια έδρα του Kyokushinkai Karate, να λάβει μέρος στους 1ους All Japan Semi - Contact αγώνες, οι οποίοι διεξήχθησαν στις 2 & 3 Ιουνίου στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μάριος ήταν ο μόνος αθλητής από όλη την Ευρώπη που πήρε την πρόσκληση και αυτό οφείλεται τόσο στις επιτυχίες του στο Kyokushinkai Karate όσο και στην πολυετή αγωνιστική εμπειρία του στο Σπορ Ολυμπιακό σήμερα Καράτε.

Έτσι στον Διεθνή χώρο του Kyokushinkai Karate είναι σχεδόν ο μοναδικός που συνδυάζει το πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο στο Full Contact πλήρους επαφής Kyokushinkai Karate αλλά και στο σπορ Semi contact Karate.

Στόχος του Βολιώτη αθλητή Μάριου Στεφάνου και του προπονητή και πατέρα του Γιάννη Στεφάνου ήταν η κατάκτηση ενός μεταλλίου, ώστε να ακουστεί η χώρα μας στην άλλη άκρη της γης και να μας κάνουν για μια ακόμα φορά υπερήφανους, πράγμα που τελικά το κατάφερε, καθώς ο Μάριος κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο της Open κατηγορίας Ανδρών + 80 κιλών, παρότι αγωνίστηκε χωρίς τον προπονητή του, ο οποίος λόγω οικονομικών δεν ταξίδεψε μαζί του.

Για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και του χρυσού μεταλλίου ο Μάριος χρειάστηκε να αγωνιστεί τρεις συνεχόμενους αγώνες με Ιάπωνες αθλητές, τους οποίους νικούσε με διαφορά πόντων και με Νοκ -Άουτ χρόνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει τον θαυμασμό και την εκτίμηση όλων των Ιαπώνων αθλητών, προπονητών και ιδιαίτερα του Αρχηγού της Παγκόσμιας Οργάνωσης ΙΚΟ, Kancho Shokei Matsui, ο οποίος αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον Έλληνα πρωταθλητή σε συνέντευξη Τύπου για τους δημοσιογράφους που κάλυπταν τους αγώνες. Ο Διεθνής πρωταθλητής του Συλλόγου μας Μάριος Στεφάνου μετά τη μεγάλη επιτυχία του θα παραμείνει στο Τόκιο, όπου θα προπονείται καθημερινά στο Αρχηγείο Honbu με την Ιαπωνική ομάδα έως τέλος Ιουνίου.

Μεγάλη τιμή για τον Έλληνα Πρωταθλητή η πρόταση που του έγινε από τον Γραμματέα του Αρχηγείου Χόμπου Shihan Joji Hibino, να διδάξει κατά την παραμονή του στα τμήματα του Honbu αγωνιστικό semi contact Karate.

Αξίζει να αναφέρουμε τα συγχαρητήρια εκατοντάδων φίλων και αθλητών του Kyokushinkai Karate από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τους Έλληνες ομογενείς από την Αμερική και την Αυστραλία!

Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συγχαίρει τον Μάριο Στεφάνου για την διεθνή επιτυχία του, που μας έκανε υπερήφανους και του εύχονται υγεία και πολλές επιτυχίες ως αθλητή αλλά και ως προπονητή του Συλλόγου μας!»