Logo
Print this page

Πρώτη η Πούλιου, τρίτος ο Δαδάνης στο Βαλκανικό Kyokushinkai

Στη μεγάλη επιτυχία να κατακτήσουν την 1η και 3η θέση αντίστοιχα η Μαρία Πούλιου και ο Απόστολος Δαδάνης στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Kyokushinkai karate αναφέρεται το δελτίο Τύπου του συλλόγου του κ. Ιωάννη Στεφάνου, στον οποίον ανήκουν οι δύο αθλητές. Αναλυτικά:

«Την πόλη και τη χώρα μας εκπροσώπησαν επιτυχώς, κερδίζοντας ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια στο 6ο  Βαλκανικό Πρωτάθλημα knock-down όλων των κατηγοριών (παίδων, εφήβων, Ανδρών και Γυναικών) του δυναμικού  Kyokushinkai Karate στο Κράνεβο της Βουλγαρίας, αθλητές του Αρχηγού και Εκπροσώπου της χώρας μας κ. Ιωάννη Στεφάνου της πρώτης και Μητρικής Οργάνωσης του συστήματος με αρχηγό τον Kancho Shokei Matsui 8 Dan.

Το εν λόγω πρωτάθλημα διεξήχθη το Σάββατο 17 Μαρτίου του 2018 στο Κράνεβο της Βουλγαρίας με τη συμμετοχή 8 Βαλκανικών κρατών και 350 αθλητών, που ανήκουν στην Πανευρωπαϊκή Οργάνωση του Kyokushinkai karate.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα του Kyokushinkai Karate θεωρείται από τα πλέον δυναμικότερα της Ευρώπης και το έχουν αποδείξει αυτό τόσο οι Βαλκάνιοι αθλητές και αθλήτριες στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα με τις επιτυχίες τους, όπως ο Βούλγαρος Πρωταθλητής Zahari Damyanov (Παγκόσμιος Πρωταθλητής του kyokushinkai Karate για την τετραετία 2015 - 2019).

Οι δύο Βολιώτες αθλητές μας μάς έκαναν υπερήφανους, αφού διακρίθηκαν και οι δύο. Η αθλήτρια μας Πούλιου Μαρία πήρε την 1η θέση και το Κύπελλο της κατηγορίας της στον τελικό της κατηγορίας Νεανίδων 16-17 ετών στα +70 κιλά, καθώς νίκησε τη Σέρβα αντίπαλό της με σκορ διαιτητών 5-0. Η αθλήτριά μας αγωνίστηκε με θάρρος και είχε καθολική υπεροχή στον αγώνα πετυχαίνοντας μάλιστα και Βαζάρι με λάκτισμα στο κεφάλι της αντιπάλου της με (μαβάσι γκέρι).

Ο αθλητής μας Δαδάνης Απόστολος αγωνίστηκε στην κατηγορία Open +70 κιλά εφήβων 14-15 ετών. Αγωνίστηκε έως τους ημιτελικούς, όπου έχασε από τον Ρουμάνο αθλητή στα σημεία. Στη συνέχεια ο Ρουμάνος αθλητής νίκησε στον τελικό τον αθλητή της Τουρκίας και κατέκτησε την πρώτη θέση. Έτσι ο Απόστολος Δαδάνης κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας του.

Αξίζει να αναφέρουμε την πολύ καλή παρουσία των αθλητών του κ. Φώτη Σκούζη από τη Ναύπακτο. Μάλιστα, ο αθλητής Θανάσης Σκούζης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Ανδρών -70κιλών με καλή παρουσία κόντρα στον αθλητή της Σερβίας. Ο αγώνας τους πήγε στην παράταση και ήταν κανονική δεύτερη ισοπαλία με δύο σημαίες, αλλά ο κεντρικός διαιτητής έδωσε τη νίκη στον Σέρβο αθλητή και ο αθλητής μας έχασε τον τελικό.

 Ιδιαίτερα καλή ήταν και η παρουσία των άλλων τριών αθλητών, που αγωνίστηκαν οι δύο στα -80 κιλά των ανδρών και ο ένας στα -70 κιλά, κερδίζοντας την εκτίμηση των αντιπάλων τους , καθώς σε δύο περιπτώσεις η διαιτησία λειτούργησε εις βάρος τους.

Μεγάλη επιτυχία ήταν ότι ο κ. Ιωάννης Στεφάνου εκπροσώπησε τη χώρα μας στη συνέλευση των Εκπροσώπων των Βαλκανικών κρατών, όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων συζήτησης αποφασίστηκε κατόπιν ψηφοφορίας ποια χώρα θα αναλάβει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα του 2019.

Οι Εκπρόσωποι πρότειναν τη χώρα μας και σε αυτό έπαιξε ρόλο οι επιτυχημένες διοργανώσεις των Βαλκανικών και δύο Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων 2007 & 2014 που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στην πόλη μας ο κ. Ιωάννης Στεφάνου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πλέον τα Βαλκανικά Πρωταθλήματα του kyokushinkai Karate έχουν πολύ μεγάλες συμμετοχές αθλητών και τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ξεπεράσει σε συμμετοχές παλιά Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το 2017 στο Βαλκανικό της Ρουμανίας πήραν μέρος 280 αθλητές, ενώ φέτος το Βαλκανικό της Βουλγαρίας είχε περίπου 350 αθλητές. Όπως δήλωσε ο κ. Ιωάννης Στεφάνου ευελπιστούμε το 2019 στην πόλη μας να ξεπεράσουμε αυτό τον αριθμό και να αφήσουμε για μια ακόμα φορά άριστες εντυπώσεις ως διοργανωτές.

Επίσης οι προσπάθειες του κ. Στεφάνου να φέρει στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην πόλη μας μεγάλες διοργανώσεις την προβάλλουν μέσω του αθλητικού τουρισμού και συμβάλλουν σε εποχή οικονομικής κρίσης στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς της πόλης μας.

Ο σύλλογός μας ευχαριστεί τους χορηγούς της αθλήτριας Πούλιου Μαρίας και είναι οι εξής: Οφθαλμολογικό Κέντρο ΙΡΙΣ κ. Καψιώχας, Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών ΠΑΠΑΔΗ, το Φαρμακείο της κ. Κοντοπαναγιώτη Ελένης, το Ζαχαροπλαστείο ΚΛΕΙΝΟΒΟΣ, το Κρεοπωλείο ΠΑΓΩΝΗΣ και το Βιβλιοπωλείο ΜΑΤΙΕΣ. 

Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου ευχαριστεί τους γονείς που συνόδευσαν την αποστολή της Ελληνικής Ομάδας, την κ. Αριστέα Δημητρακοπούλου, την κ. Αργυρώ Τραγάλου και τον κ. Χρήστο Πούλιο.

Τέλος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας  συγχαίρουν τους αθλητές και τον Εκπρόσωπο κ. Ιωάννη Στεφάνου για τις επιτυχίες που προβάλλουν την πόλη και τη χώρα μας!»

 

 

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]