noodles volos banner

21 μετάλλια για τους αθλητές του Ι. Στεφάνου στα Τρίκαλα

  • Published in Karate

12 χρυσά, 6 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές του Ιωάννη Στεφάνου στο πρωτάθλημα καράτε συλλόγων Κεντρικής Ελλάδας της ΕΛ.ΟΚ. Σε σχετικό δελτίο Τύπου αθλητές του συλλόγου του Kyokushinkai Karate Βόλου (Παγασών 119) του κ. Στεφάνου τονίζονται τα εξής:

«Νέες μεγάλες επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές του προπονητή και Αρχηγού-Εκπροσώπου του Kyokushinkai Karate κ. Ιωάννη Στεφάνου στο Κύπελλο Εγχρώμων & Μαύρων Ζωνών καράτε, που διοργάνωσε το τμήμα Κεντρικής Ελλάδος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε στο Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων την Κυριακή 21 Μαΐου.
Οι 11 αθλητές του συλλόγου του Kyokushinkai Karate Βόλου (Παγασών 119) που έλαβαν μέρος στο Πρωτάθλημα, κατέκτησαν συνολικά στο Κούμιτε & Κάτα 21 μετάλλια και συγκεκριμένα 12 Χρυσά, 6 Αργυρά και 3 Χάλκινα.
Η συμμετοχή στους αγώνες των συλλόγων Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας που είναι από τα μέλη της ΕΛ.Ο.Κ., ήταν αρκετά μεγάλη, αφού αγωνίστηκαν περίπου 400 αθλητές και αθλήτριες. Οι αθλητές αγωνίστηκαν σε κατηγορίες κιλών και κατά ηλικίες.

Να αναφέρουμε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε (ΕΛ.Ο.Κ) είναι η μόνη επίσημη Ομοσπονδία στην Ελλάδα που καλλιεργεί το άθλημα του Καράτε μέσω της Γ.Γ. Αθλητισμού, στην οποία ανήκουν όλα τα στυλ του Καράτε και οι πρωταθλητές της πριμοδοτούνται με μόρια για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Το εν λόγω Πρωτάθλημα ήταν το έκτο που διοργανώθηκε ως περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας, με κοινό στόχο όλων των προπονητών την αγωνιστική βελτίωση των αθλητών της Κεντρικής Ελλάδας, ώστε να πρωτοστατούν σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της ΕΛΟΚ.

Επίσης τα Πρωταθλήματα που θα διοργανώνονται στις πόλεις της Κεντρικής Ελλάδας θα προσφέρουν το πλεονέκτημα τον πιο οικονομικών μετακινήσεων από τους γονείς, καθώς η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και αυτόν τον τομέα.

Το Πρωτάθλημα της Κεντρικής Ελλάδας που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς ήταν αποτέλεσμα της ομαδικής συνεργασίας της Οργανωτικής επιτροπής Κεντρικής Ελλάδος. Αυτήν αποτελούν έμπειροι και καταξιωμένοι προπονητές, τους οποίους η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε ΕΛΟΚ επέλεξε και εμπιστεύτηκε για την ανάδειξη και αναβάθμιση του σπορ καράτε.

Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους του για την αγαστή συνεργασία τους, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχή διοργάνωση του πρωταθλήματος.

Η αγωνιστική ομάδα του συλλόγου Βόλου, αποτελούμενη από 9 αθλητές και 2 αθλήτριες, αγωνίστηκε με θάρρος, δυναμισμό και αθλητικό πνεύμα κάτω από την έμπειρη καθοδήγηση του προπονητή της Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Ιωάννη Στεφάνου και της βοηθού του Κυριακής Στεφάνου, προπονήτριας καράτε της Γ.Γ. Αθλητισμού.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των Αθλητών στο ΚΟΥΜΙΤΕ (Ελεύθερος Αγώνας):

1)Μυλωνά Μαρία - Χριστίνα, 1η Θέση Χρυσό μετάλλιο κατηγορία Κορασίδων 2009

2)Μπούρης Περικλής, 1η Θέση Χρυσό Μετάλλιο κατηγορία Παίδων 2009

3)Παπουτσής Γιώργος, 1η Θέση Χρυσό μετάλλιο κατηγορία Παίδων 2008

4) Ντάγγαλος Γιώργος, 1η Θέση Χρυσό Μετάλλιο κατηγορία Παίδων 2005

5)Κορωναίος Σπυρίδων, 1η Θέση Χρυσό μετάλλιο κατηγορία Παίδων 2006

6) Σκοδράνι Μάριος, 1η Θέση Χρυσό Μετάλλιο κατηγορία Εφήβων 13 Ετών

7) Δαδάνης Απόστολος - Ραφαήλ, 1η Θέση Χρυσό Μετάλλιο κατηγορία Εφήβων 13 Ετών

8) Κουτσούμπας Κων/νος, 2η Θέση Αργυρό Μετάλλιο κατηγορία Παίδων 2010

9) Κεραμάς Κων/νος, 2η Θέση Αργυρό Μετάλλιο κατηγορία Παίδων 6 ετών

10)Λαράι Μάξιμος, 2η Θέση Αργυρό μετάλλιο κατηγορία Παίδων 2007

11) Αποστολάκη Δήμητρα, 3η Θέση Χάλκινο Μετάλλιο κατηγορία Κορασίδων 9 ετών

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αθλητών στα ΚΑΤΑ (αγώνας με υποτιθέμενους αντιπάλους):

1))Κεραμάς Κων/νος, 1η Θέση Χρυσό μετάλλιο ΚΑΤΑ Παίδων 6 ετών

2)Κουτσούμπας Κων/νος, 1η Θέση Χρυσό μετάλλιο ΚΑΤΑ Παίδων 7 ετών

3)Παπουτσής  Γιώργος, 1η Θέση Χρυσό μετάλλιο ΚΑΤΑ Παίδων 8 ετών

4) Κορωναίος Σπυρίδων, 1η Θέση Χρυσό μετάλλιο ΚΑΤΑ Παίδων 11 ετών

5) Λαράι Μάξιμος, 1η Θέση Χρυσό μετάλλιο ΚΑΤΑ Παίδων 10 ετών

6) Μυλωνά Μαρία- Χριστίνα, 2η Θέση Αργυρό Μετάλλιο ΚΑΤΑ Κορασίδων 8 ετών

7)Μπούρης Περικλής, 2η Θέση Αργυρό Μετάλλιο ΚΑΤΑ Παίδων 7 ετών

8)  Ντάγγαλος Γεώργιος, 2η Θέση Αργυρό μετάλλιο ΚΑΤΑ Παίδων 11 ετών

9) Αποστολάκη Δήμητρα, 3η Θέση Χάλκινο Μετάλλιο ΚΑΤΑ Κορασίδων 9 ετών

10) Σκοδράνι Μάριος, 3η Θέση Χάλκινο Μετάλλιο ΚΑΤΑ Εφήβων 13 ετών

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε ΕΛ.Ο.Κ κ. Χρήστος Μπουλούμπασης, η Γενική Γραμματέας κ. Εμμανουέλα Ποντίδα, ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Κ κ. Γιώργος Γερόλυμπος, το μέλος του Δ.Σ κ. Αθανάσιος Καραπλιάγκος, ο πρόεδρος της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδος κ. Χαράλαμπος Ευθυμιάδης, ο πρόεδρος της Διαιτησίας κ. Ιωάννης Κανέλλης με διαιτητές από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος καθώς και όλοι οι προπονητές της Κεντρικής Ελλάδος με τις ομάδες των Συλλόγων τους. Επίσημοι προσκεκλημένοι στους αγώνες ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Τρικάλων και αθλητικοί παράγοντες του Δήμου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πολλοί από τους αθλητές μας αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε αυτού του είδους τους αγώνες Πόιντ-Σύστεμ και πέτυχαν πολλές διακρίσεις, προερχόμενοι από τους Νοκ-Ντάουν αγώνες, οι οποίοι έχουν άλλη τεχνοτροπία και κανονισμούς. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος έμεινε ο προπονητής κ. Ιωάννης Στεφάνου από τα νέα ταλέντα του συλλόγου μας, καθώς κέρδισαν μετάλλια και μάλιστα χρυσά με την πρώτη τους συμμετοχή και απέδειξαν ότι μπορούν να γίνουν πρωταθλητές. Άλλωστε στόχος τόσο του προπονητή κ. Ιωάννη Στεφάνου αλλά και των βοηθών του Στεφάνου Κυριακής και Στεφάνου Μάριου είναι η ανάδειξη νέων ταλέντων, τα οποία θα έχουν τη μέγιστη υποστήριξη και συμπαράσταση των προπονητών τους με την επιδίωξη ανάδειξης νέων πρωταθλητών, που θα χαρίζουν μετάλλια και επιτυχίες στην πόλη μας.
Τέλος , το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας συγχαίρει τους αθλητές που τιμούν την πόλη μας, για τις μεγάλες επιτυχίες τους, τον προπονητή και αρχηγό-εκπρόσωπο του συστήματος στη χώρα μας κ. Ιωάννη Στεφάνου και όλους τους γονείς που ακολουθούν τον σύλλογο και ενισχύουν με την πολύτιμη παρουσία τους την ομάδα μας!»