Logo
Print this page

26 μετάλλια για τους αθλητές του Ι. Στεφάνου στην Πορταριά

Νέες μεγάλες επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές του προπονητή και Αρχηγού-Εκπροσώπου του Kyokushinkai Karate κ. Ιωάννη Στεφάνου στο  Κύπελλο Εγχρώμων & Μαύρων Ζωνών καράτε που διοργάνωσε το τμήμα Κεντρικής Ελλάδος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε στο Κλειστό Γυμναστήριο Πορταριάς την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016.

Οι 13 αθλητές του συλλόγου του Kyokushinkai Karate Βόλου (Παγασών 119) που έλαβαν μέρος στο Πρωτάθλημα, κατέκτησαν συνολικά στο Κούμιτε & Κάτα 26 μετάλλια και συγκεκριμένα 14 Χρυσά, 6 Αργυρά και 6 Χάλκινα. 

Η συμμετοχή των συλλόγων Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας που είναι από τα μέλη της ΕΛ.Ο.Κ στους αγώνες, ήταν αρκετά μεγάλη, αφού αγωνίστηκαν περίπου 300 αθλητές και αθλήτριες.

Οι αθλητές αγωνίστηκαν σε κατηγορίες κιλών και κατά ηλικίες. Να αναφέρουμε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε (ΕΛ.Ο.Κ) είναι η μόνη Επίσημη Ομοσπονδία στην Ελλάδα που καλλιεργεί το άθλημα του Καράτε μέσω της Γ.Γ. Αθλητισμού, στην οποία ανήκουν όλα τα στυλ του Καράτε και οι Πρωταθλητές της πριμοδοτούνται με μόρια για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Το εν λόγω πρωτάθλημα ήταν το πέμπτο που διοργανώθηκε ως περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας με κοινό στόχο όλων των προπονητών την αγωνιστική βελτίωση των αθλητών της Κεντρικής Ελλάδας, ώστε να πρωτοστατούν σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της ΕΛΟΚ.

Επίσης τα Πρωταθλήματα που θα διοργανώνονται στις πόλεις της Κεντρικής Ελλάδας θα προσφέρουν το πλεονέκτημα τον πιο οικονομικών μετακινήσεων από τους γονείς καθώς η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και αυτόν τον τομέα.

Το Πρωτάθλημα της Κεντρικής Ελλάδας, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Πορταριάς, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς ήταν αποτέλεσμα της ομαδικής συνεργασίας της Οργανωτικής επιτροπής Κεντρικής Ελλάδος, που αποτελούν έμπειροι και καταξιωμένοι προπονητές, τους οποίους η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε ΕΛΟΚ επέλεξε και εμπιστεύτηκε για την ανάδειξη και αναβάθμιση του σπορ καράτε. 

Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους του για την αγαστή συνεργασία τους, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχή διοργάνωση του Πρωταθλήματος. 

Η αγωνιστική ομάδα του συλλόγου Βόλου, αποτελούμενη από 10 αθλητές και 3 αθλήτριες, αγωνίστηκε με θάρρος, δυναμισμό και αθλητικό πνεύμα κάτω από την έμπειρη καθοδήγηση του προπονητή της Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Ιωάννη Στεφάνου, της βοηθού του Κυριακής Στεφάνου, προπονήτριας καράτε της Γ.Γ. Αθλητισμού και του Πρώην Ευρωπαϊκού Πρωταθλητή Μάριου Στεφάνου (Καθηγητή Φυσικής Αγωγής).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αθλητών στα ΚΑΤΑ (Αγώνας με υποτιθέμενους αντιπάλους):

1)Μυλωνά Μαρία - Χριστίνα, 1​η​ Θέση Χρυσό μετάλλιο κατηγορία ΚΑΤΑ Κορασίδων 2009

2) Κουτσούμπας Κων/νος, 1​η​ Θέση Χρυσό μετάλλιο ΚΑΤΑ Παίδων 2010

3)Κεραμάς Κων/νος, 1​η​ Θέση Χρυσό μετάλλιο ΚΑΤΑ Παίδων 2010

4)Παπουτσής  Γιώργος, 1​η​ Θέση Χρυσό μετάλλιο ΚΑΤΑ Παίδων 2008

5)Σκυλοδήμος Παύλος, 1​η​ Θέση Χρυσό μετάλλιο ΚΑΤΑ Παίδων 2008

6) Λαράι Μάξιμος, 1​η​ Θέση Χρυσό μετάλλιο ΚΑΤΑ Παίδων 2008 - 2007

7) Λάλα Εμιλιάννα, 2​η​ Θέση Αργυρό μετάλλιο ΚΑΤΑ Κορασίδων 2006

8) Κορωναίος Σπυρίδων, 2​η​ Θέση Αργυρό μετάλλιο ΚΑΤΑ Παίδων 2006

9) Ντάγγαλος Γεώργιος, 2​η​ Θέση Αργυρό μετάλλιο ΚΑΤΑ Παίδων 2005

10) Πρίφτη Σεραίνα, 3​η​ Θέση Χάλκινο μετάλλιο ΚΑΤΑ Κορασίδων 2010

11) Μπούρης Περικλής, 3​η​ Θέση Χάλκινο μετάλλιο ΚΑΤΑ Παίδων 2009

12) Κανέλλος Ιωάννης, 3​η​ Θέση Χάλκινο μετάλλιο ΚΑΤΑ Παίδων 2005

13) Τσιάμης Χρήστος,  3​η​ Θέση Χάλκινο μετάλλιο ΚΑΤΑ Παίδων 2005

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των Αθλητών στο ΚΟΥΜΙΤΕ (Ελεύθερος Αγώνας):

1)Μυλωνά Μαρία - Χριστίνα, 1​η​ Θέση Χρυσό μετάλλιο κατηγορία Κορασίδων 2009

2)Λαράι Μάξιμος, 1​η​ Θέση Χρυσό μετάλλιο κατηγορία Παίδων 2007

3)Κορωναίος Σπυρίδων, 1​η​ Θέση Χρυσό μετάλλιο κατηγορία Παίδων 2006

 4)Πρίφτη Σεραίνα, 1​η​ Θέση Χρυσό μετάλλιο κατηγορία Κορασίδων 2010

 5)Παπουτσής Γιώργος, 1​η​ Θέση Χρυσό μετάλλιο κατηγορία Παίδων 2008

6)Κουτσούμπας Κων/νος, 1​η​ Θέση Χρυσό Μετάλλιο κατηγορία Παίδων 2010

7) Σκυλοδήμος Παύλος, 1​η​ Θέση Χρυσό Μετάλλιο κατηγορία Παίδων 2008

8) Τσιάμης Χρήστος, 1​η​ Θέση Χρυσό Μετάλλιο κατηγορία Παίδων 2005

9)Λάλα Εμιλιάνα, 2​η​ Θέση Αργυρό Μετάλλιο κατηγορία Κορασίδων 2006

 10)Μπούρης Περικλής, 2​η​ Θέση Αργυρό Μετάλλιο κατηγορία Παίδων 2009

 11) Κανέλλος Ιωάννης, 2​η​ Θέση Αργυρό Μετάλλιο κατηγορία Παίδων 2005

12) Κεραμάς Κων/νος,  3​η​ Θέση Χάλκινο Μετάλλιο κατηγορία Παίδων 2010

13) Ντάγγαλος Γιώργος, 3​η​ Θέση Χάλκινο Μετάλλιο κατηγορία Παίδων 2005

Τους Αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε ΕΛ.Ο.Κ κ. Χρήστος Μπουλούμπασης, η Γενική Γραμματέας κ. Εμμανουέλα Ποντίδα, το μέλος του Δ.Σ κ. Αθανάσιος Καραπλιάγκος, ο Πρόεδρος της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδος κ. Χαράλαμπος Ευθυμιάδης, ο Πρόεδρος της Διαιτησίας κ. Ιωάννης Κανέλλης με διαιτητές από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος καθώς και όλοι οι Προπονητές της Κεντρικής Ελλάδος με τις ομάδες των συλλόγων τους.

Επίσημος προσκεκλημένος στους αγώνες ήταν Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος καθώς και ο Πρόεδρος Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ κ. Γιώργος Βλιώρας. Τον κ. Αχιλλέα Μπέο βράβευσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε ΕΛ.Ο.Κ με τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο άθλημα. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Κ κ. Χρήστος Μπουλούμπασης. Ο κ. Αχιλλέας Μπέος κήρυξε την Επίσημη Τελετή Έναρξης των αγώνων, καλωσόρισε στον Βόλο όλες τις αποστολές και υποσχέθηκε ότι θα στηρίζει κάθε μεγάλη διοργάνωση του Ολυμπιακού πλέον Καράτε που θα γίνεται στην πόλη μας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πολλοί από τους αθλητές μας αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε αυτού του είδους τους αγώνες του Point System, προερχόμενοι από τους Νοκ-Ντάουν Αγώνες, οι οποίοι έχουν άλλη τεχνοτροπία και κανονισμούς, και πέτυχαν πολλές διακρίσεις. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος έμεινε ο προπονητής κ. Ιωάννης Στεφάνου από τα νέα ταλέντα του συλλόγου μας, καθώς κέρδισαν μετάλλια και μάλιστα χρυσά με την πρώτη τους συμμετοχή και απέδειξαν ότι μπορούν να γίνουν πρωταθλητές.

Άλλωστε στόχος τόσο του προπονητή κ. Ιωάννη Στεφάνου αλλά και των βοηθών του Στεφάνου Κυριακή και Στεφάνου Μάριου είναι η ανάδειξη νέων ταλέντων, τα οποία θα έχουν τη μέγιστη υποστήριξη και συμπαράσταση των προπονητών τους με την επιδίωξη νέων πρωταθλητών, που θα χαρίζουν μετάλλια και επιτυχίες στην πόλη μας. 

Τέλος , το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Kyokushinkai Karate Βόλου συγχαίρει τους αθλητές, καθώς με τις μεγάλες επιτυχίες τους που τιμούν την πόλη μας, τον προπονητή και αρχηγό-εκπρόσωπο του συστήματος στην χώρα μας κ. Ιωάννη Στεφάνου, καθώς και όλους τους γονείς που ακολουθούν τον σύλλογο και ενισχύουν με την πολύτιμη παρουσία τους την ομάδα μας!

Επίσης ​ευχαριστούν θερμά για την παραχώρηση του κλειστού τον Πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Γεώργιο Βλιώρα, τον Διευθυντή του γραφείου αθλητισμού κ. Γεώργιο Χρήστου καθώς και τον Υπεύθυνο του Κλειστού Γυμναστηρίου Πορταριάς κ. Δημήτρη Βλάχο. 

 

 

Last modified onThursday, 15 December 2016 14:19
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]