noodles volos banner

Τελετή έναρξης στη σχολή του Ιωάννη Στεφάνου

  • Published in Karate

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 του αθλητικού συλλόγου Kanku Oyamas Kyokushin Karate Βόλου του προπονητή κ. Ιωάννη Στεφάνου, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου, των αθλητών, των μελών και των γονέων στην αίθουσα του συλλόγου στην Παγασών 119.

Στον σύλλογο διδάσκουν οι εξής εκπαιδευτές: ο εκπρόσωπος της χώρας μας κ. Ιωάννης Στεφάνου, προπονητής της Γ.Γ. Αθλητισμού και Ομοσπονδιακός προπονητής Κεντρικής Ελλάδος, η Στεφάνου Κυριακή, προπονήτρια Καράτε της Γ.Γ. Αθλητισμού καθώς και ο Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής Μάριος Στεφάνου, καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Η τελετή έναρξης άρχισε με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον πατέρα Στέφανο, ο οποίος ευλόγησε το έμψυχο δυναμικό και το έργο του Συλλόγου, που προσφέρει στους αθλητές τη διαπαιδαγώγηση, την πειθαρχία, την άθληση και τους ωθεί στον πρωταθλητισμό μέσω της ευγενούς άμιλλας, προστατεύοντας τα νέα παιδιά από τις ψυχοφθόρες ενασχολήσεις και κινδύνους που ελλοχεύουν στο κοινωνικό μας περιβάλλον.

Στη συνέχεια ο σύλλογος μέσω του Αρχηγού-Εκπροσώπου κ. Ιωάννη Στεφάνου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, βράβευσε τους πρωταθλητές του κατά την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Οι αθλητές μας που κατέκτησαν διακρίσεις τόσο σε Πανελλήνιο όσο και Διεθνές επίπεδο είναι:

Επιτυχίες Αθλητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε ΕΛ.Ο.K:

Μυλωνά Μαριτίνα, Αποστολάκη Δήμητρα, Κανέλλος Ιωάννης, Δαδάνης Απόστολος, Κορωναίος Σπύρος, Πούλιου Μαρία, Λάλα Εμιλιάνα, Λαράι Μάξιμος, Τσιούκα Μριέτα, Σκοδράνι Μάριος, Σκυλοδήμος Παύλος, Τσακόγιας Θάνος, Μένα Τζίμης, Νίνος Γιώργος, Γκαβλιαρούδης Χρήστος, Στεφάνου Μάριος

Επιτυχίες Αθλητών Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων του Kyokushinkai Karate: Στεφάνου Μάριος, Μένα Τζίμης

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Kyokushinkai Karate: Στεφάνου Μάριος

Επίσης ο Σύλλογος μας τίμησε τις δύο Ευρωπαϊκές & Παγκόσμιες Διαιτήτριες του Kyokushinkai Karate, που εκπροσωπούν τη χώρα μας στο σώμα διαιτησίας τόσο σε Ευρωπαϊκά όσο και σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Πρόκειται για τις Στεφάνου Κυριακή & Λουκία Κατσαμπέκη. 

Ο αρχηγός-εκπρόσωπος του συστήματος κ. Ιωάννης  Στεφάνου εξήγησε στους αθλητές της μαύρης ζώνης 1 Dan ότι το καράτε τώρα αρχίζει, γιατί τώρα είναι έτοιμος και ώριμος  ο αθλητής του καράτε να φτάσει ψηλά τόσο αγωνιστικά αλλά και ως μέλος της κοινωνίας μας, αξιοποιώντας σωστά τις γνώσεις του αθλήματος, τον αυτοέλεγχο, την εγκράτεια, τον σεβασμό, την υπομονή και την επιμονή.  

Όλοι οι εξεταζόμενοι που κατέκτησαν τον βαθμό του 1ου DAN στις εξετάσεις του Ιουλίου, κατόπιν πρότασης και εισήγησης του αρχηγού-εκπροσώπου κ. Ιωάννη Στεφάνου προς την Παγκόσμια Ιαπωνική Οργάνωση, θα πάρουν επίσημα διπλώματα της Παγκόσμιας Οργάνωσης, υπογεγραμμένα από τον επίσημο διάδοχο Kancho Shokei Matsui (8DAN), του μεγάλου δασκάλου και ιδρυτού του συστήματος Sosai Masutatsu Oyama.

Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου ευχήθηκε δε στους αθλητές του συλλόγου να χαρίσουν τη νέα χρονιά μεγάλες επιτυχίες στον σύλλογο και την πόλη μας και να αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά, ακολουθώντας μέσω του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας τον δρόμο της αρετής και της προόδου!

Ξεχωριστή και ιδιαίτερη ήταν και η απονομή της Ιαπωνικής Μαύρης Ζώνης και Διπλώματος του 1 Dan στον αθλητή μας Κουτσογιώργο Νικόλαο καθώς και του διπλώματος και της μαύρης ζώνης του βαθμού 5 Dan στον δάσκαλό μας κ. Ιωάννη Στεφάνου, καθώς ήρθε από το Ιαπωνικό Honbu, Αρχηγείο της Παγκόσμιας Οργάνωσης. Ο κ. Στεφάνου μετά την 30χρονη αγωνιστική πορεία του με Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες συμμετοχές συνοδευόμενες με επιτυχείς παρουσίες και νίκες κατέκτησε πανάξια τον τίτλο του Shihan της Μητρικής Οργάνωσης του Kyokushinkai Karate, αυτή που δημιούργησε ο αείμνηστος Ιδρυτής του συστήματος Sosai Mas Oyamas και άφησε ως διάδοχό του τον σημερινό αρχηγό Kancho Shokei Matsui. Δυστυχώς κάποιοι δε σεβάστηκαν την επιθυμία και μετά τον θάνατο του Ιδρυτού και για προσωπικό τους όφελος δημιούργησαν δικά τους γκρουπ του Kyokushin που καμιά σχέση δεν έχουν με τη Μητρική Οργάνωση.

Mετά τον αγιασμό και τις βραβεύσεις ακολούθησε θεαματική επίδειξη του Kyokushinkai karate από επίλεκτους αθλητές του συλλόγου και του αρχηγείου του δυναμικού Kyokushinkai Karate της Ελλάδας που βρίσκεται στην οδό Παγασών 119. Οι αθλητές εντυπωσίασαν όλο το παρευρισκόμενο κοινό, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα από αγωνιστικές τεχνικές εκτάκτου ανάγκης του συστήματός μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Ιωάννης Στεφάνου ευχαρίστησε θερμά όλους τους γονείς, τους φίλους και τους αθλητές επίσης ευχήθηκε καλή αθλητική χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες στον Σύλλογο.