noodles volos banner

Δεύτερος στο Πανελλήνιο Ενόπλων ο Μ. Στεφάνου

  • Published in Karate

 

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Μάριος Στεφάνου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας.

Το πρωτάθλημα διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε ΕΛ.Ο.Κ την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο στο πάρκο Γουδί της Αθήνας. Στο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος αθλητές και αθλήτριες απ’ όλα τα σώματα ασφαλείας του Στρατού Ξηράς, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Αεροπορίας και της Πυροσβεστικής. Ο Μάριος Στεφάνου αγωνίστηκε για τον Στρατό ξηράς και ήταν ο μοναδικός από όλη την Θεσσαλία.

Πιο αναλυτικά , όπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «ο αξιόλογος αθλητής του Συλλόγου μας Kyokushinkai Karate Βόλου οδός Παγασών 119 όπου είναι και το Honbu (Αρχηγείο του Kyokushinkai της χώρας μας), αγωνίστηκε για το σώμα των ειδικών δυνάμεων των πεζοναυτών όπου υπηρετεί την θητεία του ως έφεδρος Υπαξιωματικός.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μάριος Στεφάνου τα τελευταία 5 χρόνια προπονείται και αγωνίζεται μόνο στους Νοκ - Ντάουν αγώνες πλήρους επαφής του δυναμικού Kyokushinkai Karate.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των ενόπλων δυνάμεων οι αγώνες ήταν του σπορ Καράτε, με κοντρόλ επαφής. Ο Μάριος αγωνίστηκε στην κατηγορία Open +84 κιλών και παρότι είχε δύσκολη κλήρωση, αφού και οι τρεις αντίπαλοι που αγωνίστηκε ήταν του σώματος της Αστυνομίας, όπου οι περισσότεροι είναι Ευρωπαϊκοί Πρωταθλητές, κατόρθωσε να νικήσει τους δύο και με σκορ μάλιστα 8-0 προ της λήξης των 3 λεπτών του αγώνα.

Έτσι πέρασε στον τελικό όπου έχασε από τον Πρωταθλητή του σπορ Καράτε Κουλουκουριώτη Κων/νο και κατέκτησε το Αργυρό μετάλλιο της κατηγορίας του.

 Πρώτο Σώμα σε μετάλλια αναδείχθηκε η Αστυνομία, δεύτερο Σώμα ο Στρατός Ξηράς, τρίτο Σώμα το Λιμενικό, τέταρτο σώμα η Αεροπορία και πέμπτο σώμα η Πυροσβεστική.

Το Πρωτάθλημα τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί όλων των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε κ. Χρήστος Μπουλούμπασης.

Τον Μάριο Στεφάνου για την επιτυχία του συγχάρηκαν τόσο ο Υπεύθυνος Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς όσο και τα μέλη του Συλλόγου μας».