noodles volos banner

Επίδειξη καράτε σε σχολεία της πόλης

  • Published in Karate

Η σχολή Kyokushinkai καράτε Βόλου πραγματοποίησε επιδείξεις του αθλήματος σε τέσσερα σχολεία της πόλης του Βόλου, χθες Δευτέρα (10/10), από αθλητές του ομοσπονδιακού προπονητή του συλλόγου, κ. Ιωάννη Στεφάνου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε η σχολή:

"Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι επιδείξεις του Συλλόγου Kyokushinkai Karate Βόλου κατά την ημέρα του Αθλητισμού σε δύο Δημοτικά Σχολεία, ένα Γυμνάσιο και ένα Λύκειο. Πιο αναλυτικά την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου επίλεκτοι αθλητές του προπονητή Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Ιωάννη Στεφάνου, Ομοσπονδιακού προπονητή Κεντρικής Ελλάδας του Ολυμπιακού αθλήματος του Καράτε, πραγματοποίησαν θεαματικές επιδείξεις του Καράτε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και στο 1ο Λύκειο Ν. Ιωνίας.

Περίπου 1.200 μαθητές και μαθήτριες των παραπάνω σχολείων της πόλης μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τους αθλητές και αθλήτριες του προπονητή κ. Ιωάννη Στεφάνου, οι οποίοι ήταν αθλητές των αντίστοιχων ηλικιών του Δημοτικού έως και του Λυκείου. Η ομάδα επίδειξης του Γυμνασίου αποτελούνταν από τους μικρούς αθλητές Κουτσούμπα Κων/νο, Παπουτσή Γιώργο, Μυλωνά Μαριτίνα, Αποστολάκη Δήμητρα , ενώ του Λυκείου ήταν οι εξής: Τσακόγιας Αθανάσιος, Μένα Τζίμης, Χασιώτης Ιωάννης και Κωνσταντάκη Μαρία. Στις επιδείξεις έλαβε μέρος και η προπονήτρια της Γ.Γ. Αθλητισμού του Ολυμπιακού Καράτε Στεφάνου Κυριακή Μαύρη Ζώνη 3 Dan, η οποία παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία πρόγραμμα αυτοάμυνας γυναικών εκτάκτου ανάγκης με τον αθλητή του Συλλόγου μας Μένα Τζίμη Μαύρη Ζώνη 1 Dan.

Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου μας κατέπληξαν με το πρόγραμμα των επιδείξεων τους, που ήταν άριστα και ρεαλιστικά εκτελεσμένο τόσο σε επίπεδο παραδοσιακού Καράτε όσο Αγωνιστικού και αυτοάμυνας. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής κ. Ιωάννης Στεφάνου παρουσίασε το άθλημα του Καράτε με όλα τα στάδια της εκπαίδευσης, ούτως ώστε τόσο οι μαθητές των σχολείων όσο και οι δάσκαλοί τους να έχουν μια πλήρη και σαφή εικόνα για το πραγματικό άθλημα του Καράτε.

Οι επιδείξεις ξεκινούσαν στην αρχή με παραδοσιακές τεχνικές του Καράτε και ΚΑΤΑ (σύνολο τεχνικών με υποτιθέμενους αντιπάλους), ενώ στη συνέχεια οι αθλητές παρουσίασαν πρόγραμμα ελεύθερων αγώνων του δυναμικού πλήρους επαφής Kyokushinkai Karate καθώς και του Ολυμπιακού Σπορ Καράτε, το οποίο περιέχει επιθέσεις χεριών και λακτισμάτων στο πρόσωπο και στο κεφάλι αντίστοιχα με control (έλεγχο και επαναφορά) και με επαφή στο σώμα. Στο τέλος ακολούθησαν θεαματικές αυτοάμυνες εκτάκτου ανάγκης με έναν ή περισσότερους αντιπάλους. Οι αθλητές μας με τη δυναμική και άριστη τεχνικά παρουσία τους καταχειροκροτήθηκαν απο όλους τους μαθητές των σχολείων καθώς και από τους δασκάλους και καθηγητές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Ιωάννης Στεφάνου πέραν των επιδείξεων σε όλα τα σχολεία αφιέρωνε αρκετό χρόνο, ώστε να εξηγήσει σε όλους τους μαθητές ποια είναι τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει το άθλημα του Καράτε και ιδιαίτερα αυτό που έχει να κάνει με τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μέσα απο τις αρετές του ήθους, του αυτοελέγχου, της πειθαρχείας, του σεβασμού και της εγκράτειας. Όσον αφορά τη σωματική εκγύμναση και διάπλαση του σώματος είναι μια τέλεια και ακίνδυνη άσκηση καθώς είναι και μια πολύτιμη βοήθεια αυτοάμυνας στη σημερινή εποχή.

Με την εκπαίδευσή μας στο Καράτε επιτυγχάνεται μέσω των κανόνων της πειθαρχείας, του αυτοελέγχου και της ηθικής ο σεβασμός προς τους μεγαλύτερους και ιδιαίτερα προς τους δασκάλους μας, ένα σημαντικό στοιχείο και εφόδιο για κάθε μαθητή, ώστε να συμμετέχει ενεργά στο μάθημα, βοηθώντας τον δάσκαλο στο έργο του, ενώ παράλληλα δίνει το καλό παράδειγμα στους συμμαθητές του.

Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου ως Εκπρόσωπος του Kyokushinkai Karate στην Ελλάδα και ως Ομοσπονδιακός προπονητής ευχαριστεί θερμά τη διευθύντρια του 7ου Δημοτικού κ. Ιωάννα Ψάρρα, τον γυμναστή κ. Χρήστο Κανανάσιο, τον υποδιευθυντή του 13ου Δημοτικού κ. Χρήστο Γκατζόπουλο, τη διευθύντρια του 1ου Λυκείου Ν. Ιωνίας κ. Βάσσα Παρασκευά και τους γυμναστές του Γυμνασίου και του Λυκείου για την πρόσκληση και την ευκαιρία να παρουσιάσει στους μαθητές τις αρετές του Ολυμπιακού Αθλήματος του Καράτε. Εύχεται σε όλους καλή νέα σχολική χρονιά και θα είναι μαζί με τους μαθητές του πάντα στη διάθεσή τους"!

Last modified onWednesday, 12 October 2016 12:15