noodles volos banner

Η κοπή πίτας της ΕΛΟΑΜΠΕ και της Ακαδημίας Shinkyokushinkai

  • Published in Karate

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άοπλης Μάχης Πλήρους Επαφής και της Ακαδημίας Shinkyokushinkai KARATE -Bόλου, του παλαιότερου συλλόγου καράτε της Θεσσαλίας ο οποίος συμπλήρωσε τα 30 χρόνια λειτουργίας του από την ίδρυση του (1985-2015).

Διακόσιοι πενήντα αθλητές, γονείς, προπονητές, εκπαιδευτές και μέλη των διοικητικών συμβουλίων παρευρέθησαν και γιόρτασαν στην όμορφη εκδήλωση που άρχισε με αναφορά του εκπροσώπου της ΕΛ.Ο.Α.Μ.Π.Ε., Γιώργου Κοσμίδη. Αφού ευχαρίστησε όλους για την προσέλευση, τους αναφέρθηκε στις αρχές λειτουργίας και στην ίδρυσή της, καθώς και στην 30ετή προσφορά και παρουσία της Ακαδημίας Shinkyokushinkai Karate στον Βόλο.
Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Α.Μ.Π.Ε. Αλέκος Βούλγαρης ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ίδρυσης της νέας ομοσπονδίας Full Contact και στην έδρα της που είναι στην πόλη του Βόλου. Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο γενικός γραμματέας της ΕΛΟΑΜΠΕ Θεοφάνης Μπέκας, ο οποίος μίλησε για την πρωτοβουλία του Γιώργου Κοσμίδη να συναντηθεί και να συγκεντρώσει όλους τους εκπροσώπους και προπονητές συλλόγων που καλλιεργούν το full contact σε μια κοινή προσπάθεια ίδρυσης και λειτουργίας της ομοσπονδίας, λέγοντας ότι ο δρόμος για την πλήρη αναγνώριση από την Γ.Γ.Α. είναι δύσκολος, αλλά όχι ακατόρθωτος. Οι δραστηριότητες, οι διοργανώσεις και οι δράσεις της Ομοσπονδίας θα πρέπει να αυξηθούν ώστε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την οριστική αναγνώριση. Toν λόγο έλαβε επίσης και το μέλος του δ.σ. Καψιώτης Απόστολος, ο οποίος τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη επιτυχία και είναι ιστορικής σημασίας η ίδρυση της ΕΛ.Ο.Α.Μ.Π.Ε. 
Στην συνέχεια ο π. Τακούμης Βαΐτσης ευλόγησε τις δύο πίτες και αναφέρθηκε στην νεολαία η οποία θα πρέπει να είναι κοντά στον αθλητισμό και στον Θεό και ότι οι πρωτοβουλίες αυτές θα πρέπει να στηρίζονται από όλους τους γονείς προς όφελος των παιδιών τους. 
Ο Γιώργος Κοσμίδης παρουσίασε 4 πρωταθλητές-εκπαιδευτές (Νίκο Δεληγιάννη, Χάρη Χονδρό, Ιωάννη Κρίσιλα, Βίκτορα Σιούρα), οι οποίοι πραγματοποίησαν μια ξεχωριστή επίδειξη του full contact και του no contact του σπορ καράτε, αθλήματα που καλλιεργούνται στην Ακαδημία Shinkyokushinkai όπως και σε πολλούς άλλους συλλόγους. Ακολούθησε η απονομή στους Πρωταθλητές που διαχρονικά πρόβαλαν τον σύλλογο αλλά και την πόλη του Βόλου, σε εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις, καθώς και στους προπονητές της ΕΛΟΑΜΠΕ Shihan Γαλλιό Κώστα και Sensei Τζίρα Αθανάσιο και Δαλαμάγκα Γιώργο (από την Λάρισα και τον Παλαμά Καρδίτσας) οι οποίοι στήριξαν και συνέβαλαν σημαντικά στην Οργάνωση του 1ου Επίσημου Κυπέλλου στον Βόλο.
Οι αθλητές της Ακαδημίας που βραβευτήκαν για την προσφορά τους στο σύλλογο είναι οι Παϊτήρης Παναγιώτης, Γκατζανάς Δημήτριος, Βαούτης Νκόλαος, Χριστόπουλος Γιάννης, Κρίσιλας Γιάννης, Δεληγιάννης Νίκος, Χονδρός Χάρης, Ζήσης Γιώργος, Βλαχοπούλου Λίλη, Τριανταφυλλίδου Βάσω, Γαλλίος Κων/νος, Δαλαμάγκας Γιώργος, Τζίρας Αθανάσιος, Γκουνταρά Λίτσα, Μπέκας Βασίλειος, Σιούρας Βίκτωρας, Σιδηρόπουλος Πάναγιώτης, Βλάχος Ευάγγελος, Φιλιπόνη Μαρία, Καρακώστας Γιάννης, Γεραμπίνης Ευάγγελος, Σπυρόπουλος Άρης, Πέππας Ευαγγελος, Πέππας Γεώργιος, Μυτιλιός Ανδρέας, Μυτιλιός Κων/νος, Μαγαλιός Θανασής, Κουτσοβαγγέλη Ελένη, Κίσσα Ευαγγελίας, Τζάλλας Μιχάλης, Παπαβλάχος Στάθης, Φωτίου Κώστας, Φωτίου Νίκος, Λαζούδης Δημήτρης, Ταμουρίδης Χρήστος, Μουσούλη Ιωάννα, Ντιντάκης Μανώλης, Χρυσοχού Αμβρόσιος, Γκουνταράς, Μπαμπαλίτσας Χρήστος, Μπαμπαλίτσας Ανδρέας.

To φλουρί βρήκαν ο Άρης Σπυρόπουλος στην πίτα της Ακαδημίας Shikyokushinkai και ο Τζίρας Αθανάσιος στην πίτα της ΕΛ.Ο.Α.Μ.Π.Ε., οι οποίοι κέρδισαν ένα τριήμερο στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου, στα ξενοδοχεία Ζefiros και Karaolanis Beach, προσφορά των αδελφών Καραολάνη τους καλοκαιρινούς μήνες.