noodles volos banner

Πέρασε τις εξετάσεις για το 5ο DAN ο Ιωάννης Στεφάνου

  • Published in Karate

Μεγάλη επιτυχία για τον καταξιωμένο πλέον Shihan Βολιώτη προπονητή του Kyokushinkai Karate Ιωάννη Στεφάνου αποτελεί η κατάκτηση του 5ου Dan της Παγκόσμιας Οργάνωσης Kyokushinkai Karate (Ι.Κ.Ο International Kyokushinkai Organization).

Πιο αναλυτικά, κατά την παραμονή του στο 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Kyokushinkai Karate στο Τόκυο της Ιαπωνίας και στο διάστημα από 19 έως 28 Νοεμβρίου 2015 έλαβε μέρος στις προαγωγικές εξετάσεις μαύρης ζώνης Dan. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο όρος Μιτσουμίνι σε υψόμετρο 2.800 μέτρα. Εκεί υπάρχουν ειδικές εγκαταστάσεις όπου ο ιδρυτής του Kyokushinkai Karate Sosai Masutatsu Oyamas 10 Dan, είχε πρωτοδιοργανώσει τα εκπαιδευτικά Mitsumine Camp σε
συνδυασμό με προαγωγικές εξετάσεις, ειδικότερα της μαύρης ζώνης Dan.

Οι συμμετέχοντες στις προαγωγικές εξετάσεις εξετάστηκαν για 2 ημέρες από την τεχνική επιτροπή της Παγκόσμιας Οργάνωσης, τον αρχηγό του συστήματος Kancho Shokei Matsui 8 Dan, τον Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Shihan Katsuhito Gorai 6 Dan, το επίσημο μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Shihan Stuart Corrigal 7 Dan και το επίσημο παγκόσμιο μέλος Alexander Ipatov 6 Dan. Όλοι οι εξεταζόμενοι για δύο ημέρες έπρεπε να περάσουν επιτυχώς όλες τις δοκιμασίες των εξετάσεων τόσο σε βασικές τεχνικές, (ρεν­ράγκου) συνδυασμούς τεχνικών, (κάτα) τεχνικές με υποτιθέμενους αντιπάλους, δοκιμασίες δυνάμεως καθώς και τα κούμιτε (αγώνες καράτε πλήρους επαφής). 
Ο Ιωάννης Στεφάνου έλαβε μέρος για τον βαθμό του 5ου Dan, ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος βαθμός των εξετάσεων, με αποτέλεσμα η τεχνική επιτροπή των εξεταστών να είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Παρουσίασε άριστο επίπεδο σε όλα τα τεστ και τις δοκιμασίες των εξετάσεων και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν αρχές Ιανουαρίου. Ο κ. Στεφάνου δέχθηκε με μεγάλη χαρά και τιμή ε την ευχάριστη είδηση για την κατάκτηση της Μαύρης Ζώνης 5 Dan. Τελικά απο τα 25 άτομα πέρασαν μόνο 7 εξεταζόμενοι για τον βαθμό του 5ου Dan.