noodles volos banner

Γιάννης και Μάριος Στεφάνου πάνε στο Τόκυο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα

  • Published in Karate

Μεγάλη επιτυχία τόσο για την πόλη όσο και την χώρα μας ήταν η επιλογή πρόκρισης από την τεχνική επιτροπή της Παγκόσμιας Οργάνωσης του Βολιώτη αθλητή Μάριου Στεφάνου ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του δυναμικού Kyokushinkai Karate της IKO (International Kyokushin Organization).

Ο ιδρυτής και αρχηγός του Kyokushinkai Karate Sosai Mas Oyamas 10Dan είχε διοργανώσει για πρώτη φορά στο Τόκυο το 1975 το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Kyokushinkai Karate χωρίς κατηγορίες Ννοκ-ντάουν (πλήρους επαφής) και έκτοτε αυτό καθιερώθηκε και έγινε θεσμός, που διοργανώνεται κάθε 4 χρόνια πάντα με έδρα το Τόκυο. Η πρόκριση του αθλητή Μάριου Στεφάνου θεωρείται πολύ σημαντικό γεγονός διότι από το 2011, στα παγκόσμια πρωταθλήματα της ΙΚΟ συμμετέχουν αθλητές από όλες τις ηπείρους οι οποίοι στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κατέκτησαν μετάλλιο από 1 έως 3 θέση σε όλες τις κατηγορίες κιλών. Οι καλές παρουσίες του στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα συνετέλεσαν ώστε να τον επιλέξει η τεχνική επιτροπή της Παγκόσμιας Οργάνωσης του Kyokushinkai karate μαζί με άλλους 7 αθλητές από όλη την Ευρώπη να εκπροσωπήσουν τόσο την χώρα τους όσο και την Ευρώπη ως επιπλέον αθλητές. Συνολικά από την Ευρώπη θα συμμετέχουν 28 αθλητές εκ των οποίων οι 20 είναι πρωταθλητές Ευρώπης σε όλες τις κατηγορίες ανδρών. 
Ο Μάριος Στεφάνου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης κι από τον Ιούλιο όπου είναι στον Βόλο προπονείται καθημερινά με τον δάσκαλο και πατέρα του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο προπονητής Ιωάννης Στεφάνου αγωνίστηκε σε τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα του Kyokushinkai Karate το 1987, 1991 και 1995 και πλέον, ο γιος του Μάριος παίρνει τη σκυτάλη...
Ο Ιωάννης Στεφάνου θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο παγκόσμιο meeting των αρχηγών - εκπροσώπων όπου μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα καταθέσει πρόταση ανάληψης διεθνούς πρωταθλήματος στην Ελλάδα.