Logo
Print this page

Σεμινάριο για το σπορ καράτε έγινε στο Βόλο

Την Κυριακή 19/4 στις εγκαταστάσεις του Α.Σ. Βόλου Πήγασος πραγματοποιήθηκε σεμινάριο σπορ καράτε και νοκ-ντάουν με εισηγητές τον πρόεδρο επιτροπής διαιτησίας της ΕΛΟΚ Shihan Ζαρουχλιώτη Νικήτα (Shotokan), τον πρόεδρο της τοπικής επιτροπής καράτε Κεντρικής Ελλάδος shidoin Ευθυμιάδη Χαράλαμπο (Goju Ryu), τον τεχνικό υπεύθυνο για την Κεντρική Ελλάδα shihan Στεφάνου Ιωάννη (Kyokushinkai) και τον shihan Κατσούρα Λήο (Shidokan).

Οι σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν οι: Α.Σ. Kanku Kyokushinkai Βόλος (shihan Στεφάνου Ιωάννης), Α.Σ. Βόλου Πήγασος (shihan Κατσούρας Λήο), Α.Σ. Πολεμικών Τεχνών Αλμυρού (sensei Τελκής Κων/νος), Α.Σ. Samurai Τρικάλων (shihan Λιούλιος Δημήτριος), Α.Σ. Shidokan Καλαμπάκας (sensei Καραγιώργος Χρήστος).

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ποιοτική αναβάθμιση των προπονητών και αθλητών των συλλόγων μελών της ομοσπονδίας στην Κεντρική Ελλάδα, στις τεχνοτροπίες του sport karate και knock down karate. Οι παραπάνω τεχνοτροπίες είναι αναγνωρισμένες από την ΕΛΟΚ, το μόνο αναγνωρισμένο επίσημο φορέα που καλλιεργεί και προάγει το καράτε στην Ελλάδα. Για τον σκοπό αυτό αναλύθηκαν οι κανονισμοί διαιτησίας και kumite του sport karate από τον πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας μέσω προβολής διαφανειών και πρακτικής εφαρμογής. Στην τεχνοτροπία του knock down οι αντιπρόσωποι των συστημάτων shidokan και kyokushinkai επέδειξαν τους νέους κανονισμούς προκειμένου οι επίσημοι διαιτητές και κριτές της ΕΛΟΚ να εκπαιδευτούν εν όψει του πρώτου πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Η εργασία των προέδρων της επιτροπής διαιτησίας και Κεντρικής Ελλάδος σε συνεργασία με τους προπονητές Κατσούρα Λήο και Στεφάνου Ιωάννη κατά εντολή της ΕΛΟΚ είναι μια ιστορική διαδικασία μέσα από την οποία θα διευθετηθούν θέματα δεκαετιών στην τεχνοτροπία του knock down. Τέλος, την Κυριακή 26/4 και από τις 09:00πμ θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης στη Λάρισα το πρωτάθλημα sport Καράτε Κεντρικής Ελλάδος όλων των κατηγοριών υπό την αιγίδα της ΕΛΟΚ και της τοπικής επιτροπής Κεντρικής Ελλάδος.

 

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]