noodles volos banner

Πρόγραμμα μαχητικής εκπαίδευσης στο κέμπο

  • Published in Karate

 

Για άλλη φορά το Kempo πρωτοπορεί για τα δεδομένα της πόλης του Βόλου και της Μαγνησίας. Το ελληνικό free style Kempo σε συνεργασία με την παγκόσμια ομοσπονδία ICKKF (International Chinese Kempo Karate Federation) και την Βέλγικη Ομοσπονδία Kempo (B.K.O) προωθούν στο πλαίσιο κατά του σχολικού εκφοβισμού (antibullying) ένα πρόγραμμα μαχητικής εκπαίδευσης για τη βελτίωση της πνευματικής-σωματικής ικανότητας και ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης των εκπαιδευομένων.

Η ακαδημία επαγγελματικής αυτοάμυνας προσκαλεί νέους αλλά και ενήλικες οι οποίοι έχουν βιώσει παρόμοια περιστατικά εκφοβισμού να ενταχθούν στην οικογένεια του Kempo και να εκπαιδευτούν παράλληλα με την ομάδα επαγγελματικής αυτοάμυνας υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Έλληνα ανώτατου εκπαιδευτή και παγκόσμιου πρωταθλητή Θανάση Λαγού, ώστε στο μέλλον να ελέγχουν οι ίδιοι την μοίρα τους βάσει της εκπαίδευσης που έχουν λάβει σε περιστατικά εκτάκτου ανάγκης και όχι η τύχη. Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω πρόγραμμα θα παρακολουθείται από ειδικό επαγγελματία ψυχολόγο για οποιονδήποτε εκπαιδευόμενο χρειάζεται μία πιο θεωρητική προσέγγιση στο ζήτημα του εκφοβισμού (bullying).

Η ακαδημία Kempo είναι η μοναδική σχολή επαγγελματικής αυτοάμυνας στο Βόλο και στη Μαγνησία η οποία ειδικεύεται αποκλειστικά σε περιστατικά μάχης στο δρόμο (street fighting) καθώς εκπαιδεύει τους μαχητές της σε συνθήκες πραγματικής μάχης (μάχη σε κλειστούς χώρους, αντιμετώπιση πολλαπλών αντιπάλων, οπλομαχία, αφοπλίσεις) και όχι σε αγώνες πόντων και σημείων.

Το Kempo είναι ένα σύστημα το οποίο έγινε ευρέως γνωστό λόγω χρήσης του από αστυνομικούς του τμήματος της Χαβάης το 1960 ως μέσο καταστολής ενάντια στον πόλεμο των συμμοριών. Για αυτόν τον λόγο θεωρείται σε όλο τον κόσμο ως το πλέον κατάλληλο σύστημα επαγγελματικής αυτοάμυνας για αντιμετώπιση βίαιων περιστατικών και περιστατικών εκφοβισμού σχολικού ή μη.

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί δελτίο Τύπου που λάβαμε από τον Αθανάσιο Λαγό, εκπρόσωπο του ελληνικού Κempo

 

 

Last modified onMonday, 29 September 2014 10:46