noodles volos banner

Επιτυχίες Βολιωτών καρατέκα σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα

  • Published in Karate

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν στο 28ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Kyokushinkai Karate που διεξήχθη στις 17-18 Μαΐου στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας οι αθλητές του Εκπροσώπου της Μητρικής Οργάνωσης του Kyokushinkai Karate (IKO1) κ. Ιωάννη Στεφάνου. Στο εν λόγω πρωτάθλημα έδωσαν το παρών 24 κράτη που ανήκουν στην Ευρωπαική Οργάνωση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Kyokushinkai karate (IKO 1) με τη συμμετοχή 400 και πλέον αθλητών και αθλητριών στις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων, Εφήβων, Ανδρών – Γυναικών στο Κούμιτε και στα Κατα.

Πάρα πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του αθλητή, Αλέξανδρου Μωρέ, ο οποίος αγωνίστηκε στην κατηγορία Εφήβων -70 κιλών, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση αφού νίκησε για πρώτη φορά δύο αντιπάλους και πέρασε επάξια στον ημιτελικό της κατηγορίας του, όπου αντιμετώπισε στα ίσια τον Ρώσο Πρωταθλητή και έχασε στα σημεία. Ο Ρώσος αθλητής στον Τελικό πήρε την Πρώτη Θέση και ο Αλέξανδρος κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο και Κύπελλο της κατηγορίας του αναδυκνείωντας την άνοδο του Ελληνικού Kyokushinkai Karate. Πιο αναλυτικά ο Αλέξανδρος πέρασε τον Πρώτο γύρο από τον Ούγγρο Αθλητή, στον Δεύτερο Γύρο αντιμετώπισε τον Πρωταθλητή Βουλγαρίας μέσα στην Χώρα του, τον οποίο νίκησε στον δεύτερο αγώνα στην παράταση με σκορ διαιτητών 5-0. Αυτή ήταν μια μεγάλη επιτυχία του Αθλητή μας.

Την ένατη θέση στα Κατα Ανδρών πήρε ο εκπαιδευτής κ. Ιωάννης Στεφάνου Εκπρόσωπος του Kyokushinkai Karate στην χώρα μας, από τους 30 αθλητές της κατηγορίας Κάτα Ανδρών. Όπως δήλωσε ο κ. Ιωάννης Στεφάνου θα συμμετέχει ξανά σε επόμενο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα με στόχο κάποια διάκριση για την Χώρα μας. Πολύ καλές ήταν και οι εμφανίσεις των άλλων αθλητών, του Μάριου Στεφάνου, ο οποίος αγωνίστηκε στην κατηγορία των Ανδρών -80 κιλών, στον πρώτο γύρο πέρασε τον αθλητή του Μοντενέγκρο και στον δεύτερο γύρο έχασε από τον Ρουμάνο Πρωταθλητή στα 20 τελευταία δευτερόλεπτα καθώς τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του, έως τότε είχε καθαρή υπεροχή. Στο τέλος του αγώνα δύο διαιτητές έδειξαν ισοπαλία και δύο νίκη στον Ρουμάνο αθλητή όπου ο κεντρικός διαιτητής έδωσε με την ψήφο του τη νίκη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μάριος Στεφάνου προπονείται  μόνος του στην Θεσσαλονίκη καθώς σπουδάζει ΤΕΦΑΑ. Πολύ καλές παρουσίες και εμφανίσεις είχαν τόσο η Μαρία Κωνσταντάκη η οποία αγωνίστηκε στην κατηγορία Εφήβων -60 κιλών και έπαιξε με την Ρωσίδα Πρωταθλήτρια και έχασε στα σημεία στον Πρώτο της αγώνα όσο και ο νέος αθλητής Τζίμης Μένα στην Κατηγορία Εφήβων -65 κιλών, όπου έχασε στον πρώτο αγώνα από τον Ολλανδό Πρωταθλητή παρότι ο Ολλανδός ήταν Μαύρη Ζώνη, ο Τζίμης στάθηκε επάξια απέναντι του και έδωσε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον μαζί με την Μαρία Κωνσταντάκη. Άλλωστε όπως δήλωσε ο προπονητής κ. Ιωάννης Στεφάνου αυτού του είδους οι εμπειρίες είναι μοναδικές και ανεβάζουν το επίπεδο κάθε αγωνιζόμενου.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο τού Συλλόγου τόσο ο Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Οργάνωσης κ. Ιωάννης Στεφάνου όσο και ο πρόεδρος κ. Κων/νος Νασιούλης συγχαίρουν τους αθλητές για την επιτυχή παρουσία τους και την προβολή της πόλης και της χώρας μας στο 28ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.