noodles volos banner

Τα αποτελέσματα των ετήσιων εξετάσεων στο Kempo

Το Σάββατο 9 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στην ακαδημία Επαγγελματικής Αυτοάμυνας και μάχης στο δρόμο του Ελληνικού S.G.T Kempo προαγωγικές εξετάσεις 1ου, 2ου, 3ου και 4ου επιπέδου.

Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος επιλεγμένοι πρωτοετείς, δευτεροετείς, τριτοετείς  και τεταρτοετείς μαχητές του Kempo υπό την επίβλεψη του Έλληνα εκπροσώπου, Ανώτατου Εκπαιδευτή (Sifu) και Παγκόσμιου Πρωταθλητή Θανάση Λαγού. Οι μαχητές εξετάστηκαν σε βασικές αλλά και σύνθετες τεχνικές πυγμαχίας, λακτισμάτων, κλειστής μάχης, ρίψεων-ανατροπών και κατακρατήσεων, όπως επίσης σε καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις αντοχής, δύναμης και εκρηκτικότητας σε στόχους.

Τέλος κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 6 διαφορετικά σενάρια αυτοάμυνας εκτάκτου ανάγκης σε συνθήκες μάχης στο δρόμο (street fighting) οι πρωτοετείς, 12 σενάρια οι δευτεροετείς,18 σενάρια οι τριτοετείς και 21 σενάρια οι τεταρτοετείς. Mετά το πέρας των εξετάσεων ακολούθησαν σπασίματα σανίδων (tameshiwari), όπως επίσης και αγώνες, εσωτερικοί της ακαδημίας στις τεχνοτροπίες της Πλήρους Επαφής (KnockDown), Πυγμαχίας (Boxing) και Πάλης Υποταγής (Grappling).

Οι πόρτες της ακαδημίας εννοείται πως ήταν ανοιχτές για το κοινό και κάθε ενδιαφερόμενο.

Οι επιτυχόντες του 1ου επιπέδου είναι οι: Σταματιάδης Μ., Γκριτζαλή Κ., Γκαγκούδης Α., Γεωργούδης Χ., Σταματιάδη Α., Μανδρούλιας Θ., Χαραλάμπους Ε., Χαραλάμπους Γ., Μπαρμπούτας Ζ., Κατσικογιάννης Σ., Ντούσιας Κ.

Οι επιτυχόντες του 2ου επιπέδου είναι: Ψαριανός Ε., Παπαδόπουλος Π.

Οι επιτυχόντες του 3ου επιπέδου είναι οι: Ζαρώνης Γ., Αλεξάνογλου Α.

Ο επιτυχών του 4ου επιπέδου είναι ο Κάλλης Γ.

Το  Kempo είναι ένα σύστημα Αυτοάμυνας / Αυτοπροστασίας (self defence) που έγινε ευρέως γνωστό το 1960 κατόπιν εκτεταμένης χρήσης του από Αξιωματικούς του Αστυνομικού τμήματος της Χαβάης ενάντια στον πόλεμο των συμμοριών. Σκοπός του Kempo δεν είναι η συγκέντρωση πόντων αλλά η καθολική υποταγή του αντιπάλου, η επικράτηση του αδύναμου πάνω στον δυνατό, έτσι ώστε να μην είναι σε θέση να πραγματοποιήσει κανενός είδους απειλή προς εμάς ή το περιβάλλον μας. Το ελληνικό S.G.T Kempo είναι ένα από τα ελάχιστα συστήματα στην Ελλάδα και το μοναδικό στην πόλη του Βόλου που εκπαιδεύει τους μαχητές του σε συνθήκες πραγματικής μάχης στον δρόμο (streetfighting), καθιστώντας τους ικανούς να αντιμετωπίσουν πραγματικές απειλές σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, λόγω των ρεαλιστικών συνθηκών που βιώνουν σε προπονητικό επίπεδο όπως: οπλομαχία, αφοπλισμοί, μάχη σε κλειστούς χώρους, πολλαπλοί αντίπαλοι.

Το ΔΣ του συλλόγου συγχαίρει τους μαχητές που κατάφεραν να προαχθούν στο επόμενο επίπεδο αλλά και τον εκπαιδευτή του συλλόγου για την άψογη προετοιμασία και τη σωστή καθοδήγηση αυτών.