noodles volos banner

Λαγός, Κουτσικός και Κάλλης εκπροσωπούν τη Μαγνησία στο ευρωπαϊκό kempo

Στο Βέλγιο θα μεταβεί στις 5 Μαΐου το ελληνικό S.G.T Kempo στο πλαίσιο συμμετοχής του σε ένα από τα πιο σκληρά και δυναμικά πρωταθλήματα πλήρους επαφής της Ευρώπης, το ανοιχτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Βελγίου.

Το εν λόγω πρωτάθλημα θα λάβει χώρα στις 6-7 Μαΐου και σε αυτό θα συμμετέχουν πλήθος ευρωπαϊκών αποστολών, από διάφορες τεχνοτροπίες (Κempo,  Kyokushin, Jiu Jitsu, Kickboxing, Kung Fu κ.α.) μεταξύ αυτών και η ελληνική.

Η Ελληνική αποστολή του Kempo θα αποτελείται από τον Έλληνα ανώτατο εκπαιδευτή και παγκόσμιο πρωταθλητή του Kempo Karate, Θανάση Λαγό, τον έφηβο αθλητή του και πρωταθλητή Ευρώπης στους εφήβους στην πλήρη επαφή (Knock Down) Δημήτρη Κουτσικό και τον νέο, πρωτοεμφανιζόμενο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις μαχητή, Κάλλη Κυριαζή.

Οι τρεις Έλληνες θα αγωνισθούν στην τεχνοτροπία του Κnock Down, σύμφωνα με τους κανονισμούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας ICKKF. Οι κανονισμοί επιτρέπουν χτυπήματα σε όλο το σώμα με γροθιές, αγκώνες, ανοιχτές παλάμες, γόνατα, λακτίσματα, ρίψεις και πάλη υποταγής στο έδαφος για 30 δευτερόλεπτα. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν άνευ προστατευτικού εξοπλισμού.

Λαγός, Κουτσικός και Κάλλης θα εκπροσωπήσουν την Μαγνησία και το ελληνικό S.G.T Kempo στο ανοιχτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχοντας υψηλό δείκτη προσδοκιών, καθώς ο Λαγός είναι ο κάτοχος των 3 ευρωπαϊκών τίτλων των  προηγούμενων ετών στο εν λόγω πρωτάθλημα.

Ο Κουτσικός  κατέχει τον τίτλο του 2015 στους εφήβους στην κατηγορία 90+κ. και φέτος θα αγωνισθεί για πρώτη του φορά στους άνδρες στην βαριά κατηγορία πλάι στον Έλληνα εκπαιδευτή. Ο Κάλλης αποτελεί ένα νέο πολλά υποσχόμενο μαχητή πλήρους επαφής από την ακαδημία του Kempo στην ελαφριά κατηγορία.

Το ελληνικό S.G.T Kempo θα είναι ξανά παρόν σε μια κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση που αποτελεί πλέον θεσμό, καθώς διοργανώνεται εδώ και μία δεκαετία και αποτελεί μια από τις σκληρότερες διοργανώσεις στην πλήρη επαφή(Knock Down/Full Contact) στη βόρεια Ευρώπη.

Το Δ.Σ του συλλόγου εύχεται καλή επιτυχία στους Έλληνες μαχητές στη νέα και πολύ δύσκολη δοκιμασία που έχουν μπροστά τους.