noodles volos banner

Αξιοπρεπής εμφάνιση της ελληνικής ομάδας Shinkyokushinkai στην Κροατία

Επέστρεψε από την Κροατία η ολιγομελής ομάδα του Eλληνικού Shinkyokushinkai, που συμμετείχε στο Διεθνές Τουρνουά 21ο BRANKO BOSNJAK MEMORIAL στο Samobor, ένα πανέμορφο προάστιο του Ζάγκρεμπ.

Η Ελληνική ομάδα έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση και είχε δυναμική παρουσία με την αθλήτρια Γεωργαλή Μαρία, η οποία αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Λιθουανίας και μετά από μια ισοπαλία ηττήθηκε στον επόμενο γύρο με απόφαση των κριτών. Η Μαρία αγωνίσθηκε δυνατά με υψηλό μαχητικό πνεύμα και παρά τη μικρή υπεροχή της αντιπάλου της κατάφερε και έφερε ισόπαλο το αποτέλεσμα στον πρώτο δίλεπτο του αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η δεύτερη διεθνής συμμετοχή της σε ένα τουρνουά που συμμετείχαν οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες από 14 χώρες της Ευρώπης. Απέκτησε όμως μια ακόμη μεγάλη εμπειρία και τεστάρισε τις δυνάμεις της για το επίσημο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στη Βουλγαρία στις 25-26 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, ένας άλλος αθλητής του Ελληνικού Shinkyokushinkai από την Ξάνθη, έκανε μια αξιόλογη εμφάνιση. Πρόκειται για τον Δαμιανό Καρπούζη , ο οποίος, αν και νέος σχετικά στο χώρο του αθλήματος, αγωνίσθηκε με ψυχή και μαχητικό πνεύμα, φανερώνοντας την πολύ καλή δουλειά που κάνει ο εκπαιδευτής της Ξάνθης και παλαιός πρωταθλητής του Knock -Down Γρηγόρης Παπαδόπουλος.

Εκτός των δύο Αθλητών,  πολύ παρουσία και εντύπωση έκανε ως κριτής των Αγώνων ο Δεληγιάννης Νίκος, εκπαιδευτής της Ακαδημίας Shinkyokushinkai Βόλου, ο οποίος απέσπασε τα συγχαρητήρια της Επιτροπής Διαιτησίας του Τουρνουά. Τις υπηρεσίες του ως Κεντρικός Διαιτητής των Αγώνων πρόσφερε ο Αρχηγός-εκπρόσωπος του Ελληνικού Shinkyokushinkai -Διεθνής Διαιτητής ΚΑΤΑ-ΚΟΥΜΙΤΕ Γιώργος Κοσμίδης , ο οποίος και διαιτήτευσε στους ημιτελικούς και τελικούς των αγώνων.

Ο Έλληνας εκπρόσωπος ήταν προσωπικός επίσημος καλεσμένος του Αρχηγού -Εκπροσώπου της Κροατίας Shihan Milan Garasic, με τον οποίο διατηρεί άριστες φιλικές σχέσεις και συμμετέχει κάθε χρόνο στο εν λόγω τουρνουά.

Το κοουτσάρισμα των δύο αθλητών ανέλαβε ο εκπαιδευτής της Ξάνθης Γρηγόρης Παπαδόπουλος, ενώ  την τεχνική καθοδήγηση και εποπτεία είχε ο Branch Chief Αρχηγός Βορείου Ελλάδος Μελικιάδης , ο οποίος ήταν επίσης επίσημος καλεσμένος.

Η διοργάνωση ήταν άριστη και η φιλοξενία των διοργανωτών πολύ ζεστή. Η Ένωση εκπαιδευτών του Ελληνικού Shinkyokushinkai  αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά τους φίλους-χορηγούς για την ευγενική τους χορηγία, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας και συμμετοχής της Ελληνικής ομάδος στην διοργάνωση.

Η κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων της ελληνικής αποστολής με την ενοικίαση του αυτοκινήτου MINI BUS καλύφθηκε αποκλειστικά και μόνον από τους φίλους μας χορηγούς, την καφετέρια ROUTΕ 66  (του Γιώργου Ρωμανά), το ΟΥΖΕΡΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ (του Δημήτρη Αθανασού) και το Catering ΑΡΩΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.

Το Διεθνές Τουρνουά BRANKO BOSNJAK MEMORIAL, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη του Shinkyokushinkai, διοργανώνεται κάθε χρόνο στη μνήμη ενός Αξιωματικού της Αστυνομίας, ο οποίος πρόσφερε πολλά στο άθλημα του kyokushinkai και στηρίζεται από την Αστυνομία της Κροατίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης της Κροατίας τίμησε τους αγώνες με την παρουσία του και έμεινε σχεδόν μέχρι το τέλος του Τουρνουά.