noodles volos banner

Νέα ομοσπονδία με έδρα τον Βόλο και πρόεδρο τον Αλ. Βούλγαρη!

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 3-4-2015, η πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της νεοϊδρυθείσας πανελλήνιας ομοσπονδίας με την επωνυμία "Ελληνική Ομοσπονδία Άπολης Μάχης Πλήρους Επαφής" με έδρα  το Βόλο. Η ανάγκη των παραγόντων, προπονητών και αθλητών, να μπορούν οι σύλλογοι να είναι πιο ευκίνητοι και κοντά στο χώρο που λαμβάνονται οι αποφάσεις έφερε το αποτέλεσμα της δημιουργίας μιας νέας ομοσπονδίας στην επαρχία και συγκεκριμένα στην Κεντρική Ελλάδα, με έδρα το Βόλο.

Επιπλέον, οι υψηλές δαπάνες μετακίνησης των αθλητών και των γονέων τους για επίσημα εθνικά πρωταθλήματα στην πρωτεύουσα, ήταν δυσβάστακτες με συνέπεια, πολλοί εξ αυτών να μην δύνανται να συμμετέχουν για οικονομικούς λόγους, σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις.
Η προσπάθεια της νέας ομοσπονδίας ξεκίνησε ουσιαστικά απο την έγκριση του καταστατικού της και την εγγραφή του στα αρμόδια βιβλία του  Πρωτοδικείου Βόλου και αγκαλιάστηκε άμεσα απο πολλούς συλλόγους απο όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα απο την Κεντρικλη, που ήδη είναι πλέον μέλη της.
Πρόσφατα έλαβε και την επίσημη αναγνώριση της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας WFKO, καθώς και της Ιαπωνικής JFKO, oι οποίες ορίζουν ως εκπροσωπό τους στην Ελλάδα, τον Βολιώτη προπονητή Γιώργο Κοσμίδη.
Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η ανάπτυξη του αθλήματος πλήρους επαφής που ως άθλημα δεν έχει την επίσημη αναγνώριση της πολιτείας. Η παγκόσμια Ομοσπονδία Πλήρους Επαφής (FULL CONTACT) αριθμεί 115 χώρες και αναπτύσσεται ραγδαίως με προοπτική την επίσημη αναγνώριση της από την Διεθνή Ολυμπιακή επιτροπή και την Διεθνή Συνομοσπονδία Sport Acord.
Μετά από την πρώτη πανηγυρική γενική συνέλευση των μελών, εξέλεγησαν οι κάτωθι και με πρόσκληση του πλειοψηφούντος συγκροτήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, που έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αλέκος Βούλγαρης, Πρώην Υφυπουργός και πρώην Δήμαρχος Βόλου
Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χαρβάλας Παναγιώτης, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ
Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τρυγάζης Πολυνίκης, Εκπαιδευτικός, Διαιτητής της FILA
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μπέκας Θεοφάνης, Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω και Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας
ΤΑΜΙΑΣ: Βουλγαράκης Σταύρος, Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος ΑΕΙ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Σουβλέρης Αντώνιος, Επιχειρηματίας
ΕΦΟΡΟΣ:  Κουφογιώργος Γεώργιος, ΠρώηνΑντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Ζωσιμάς Νικόλαος, Αξιωματικός ΕΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Καψιώτης Απόστολος, Αθλητικός Συντάκτης
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ:  Μελικιάδης Οτάριο, Επιχειρηματίας και
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ:  Ευαγγελιδάκης Γεώργιος,  Επιχειρηματίας
ενώ ορίσθηκε ως Τεχνικός Διευθυντής ο Κοσμίδης Γεώργιος. 

Τέλος, και για την αποφυγή οποιασδήποτε παρεξηγήσεως ή κακοπροαίρετης ερμηνείας, γίνεται ρητή και ανεπιφύλακτη δήλωση πως η ομοσπονδία  μας σε καμία απολύτως περίπτωση, δεν αντιστρατεύεται τους σκοπούς της ΕΛΟΚ και δεν έχει καμία πρόθεση να έλθει σε αντιπαράθεση με αυτήν αλλά αντίθετα έρχεται να συμπληρώσει ένα κενό που υπάρχει απο την ίδρυση της ΕΛΟΚ και μέχρι σήμερα, όπου οι αθλητές που ασχολούνται με το full contact δεν είχαν ποτέ τις ίδιες ευκαιρίες με τους αθλητές που αγωνίζονται στο σπορ καράτε.

 

Last modified onMonday, 06 April 2015 12:20