noodles volos banner

Tρίτος ευρωπαϊκός τίτλος για το ελληνικό Kempo

Από το Βέλγιο επέστρεψε την Κυριακή η αποστολή του ελληνικού freestyle Kempo, όπου συμμετείχε σε ένα από τα σκληρότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πλήρους επαφής. Το Kempo για άλλη μια φορά σάρωσε στο πρωτάθλημα καθώς και οι τρείς Βολιώτες μαχητές που συμμετείχαν ανέβηκαν στο βάθρο, δύο εκ των οποίων  συμμετείχαν για πρώτη φορά σε επίσημη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι δελτίο Τύπου που λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Αναλυτικά τώρα, στην κατηγορία νέων ανδρών [16-18], ο Δημήτρης Κουτσικός κυριολεκτικά τρομοκράτησε τους αντιπάλους του λόγω αναστήματος και σωματοδομής καθώς πρόκειται  για ένα μικρό τιτάνα που αν και μόλις 15 χρονών έχει ύψος 1.85εκ. και βάρος 87κ. Στη θέα του και μόνο οι Ευρωπαίοι έκαναν αυτό που γνωρίζουν καλά από το παρελθόν, εγκαταλείποντας τον τελικό και την πρώτη θέση αμαχητί και αγωνίστηκαν για την δεύτερη και τρίτη θέση που τους έδινε το δικαίωμα συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015. Στην κατηγορία ανδρών [70-80 κιλών] ο Γιάννης Γραικίδης στάθηκε τυχερός περνώντας στα ημιτελικά με κλήρωση, όπου εκεί αντιμετώπισε τον Γάλλο αθλητή του Jiu-jutsu/judo με εφτάχρονη αγωνιστική  εμπειρία. Ο Γραικίδης επικράτησε άνετα σε όλο τον αγώνα εξολοθρεύοντας τα όπλα του Γάλλου, πετυχαίνοντας καίρια χτυπήματα με γροθιές και γόνατα, που οδήγησαν στην νίκη ύστερα από ομόφωνη απόφαση των κριτών, μετά την συνεχή υποχώρηση του Γάλλου. Στον τελικό ο Γραικίδης αγωνίστηκε με τον πρωταθλητή του Hapkido από την Γαλλία με δωδεκαετή αγωνιστική εμπειρία. Αν και ο Γραικίδης κατέβαλε τα μέγιστα, εντέλει ο πεπειραμένος μαύρος αθλητής επικράτησε στο τέλος στα σημεία αφήνοντας τον Γραικίδη στην δεύτερη θέση.
Τέλος το κεντρικό γεγονός του πρωταθλήματος ήταν ο αγώνας του Έλληνα παγκόσμιου πρωταθλητή του Kempo Θανάση Λαγού, με τον πολύ έμπειρο επαγγελματία Γερμανό αθλητή του full contact Simon Ceuppens  ύψους 1.92εκ. και βάρους 120 κιλών με 84 επίσημους αγώνες σε διαφορετικές τεχνοτροπίες. Ο αγώνας καλυπτόταν ζωντανά από το κρατικό κανάλι του Bελγίου αν και δεν έμελλε να διαρκέσει πολύ καθώς μόλις στο δεύτερο λεπτό του πρώτου γύρου ο Λαγός με ένα πολύ δυνατό αριστερό χτύπημα με γροθιά στο συκώτι του Γερμανού τον έστειλε νωρίς στο καναβάτσο. Αν και ο Γερμανός συνέχισε η εξέλιξη έμελλε να είναι τραγική για αυτόν καθώς μέσα στα επόμενα τριάντα δευτερόλεπτα στην προσπάθεια του να οδηγήσει την μάχη στο έδαφος δέχτηκε ένα αριστερό γόνατο στο σαγόνι αναγκάζοντας τον διαιτητή να τον μετρήσει για δεύτερη φορά και εντέλει να εγκαταλείψει.

Last modified onTuesday, 03 March 2015 09:18