noodles volos banner

Στο Πανευρωπαϊκό το Kempo με Λαγό-Κουτσικό

Στο Βέλγιο θα μεταβεί στις 28 Φεβρουαρίου το ελληνικό freestyle Kempo στα πλαίσια συμμετοχής του σε ένα από τα πιο σκληρά και δυναμικά πρωταθλήματα πλήρους επαφής της Ευρώπης, το ανοιχτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Βελγίου. Το εν λόγω πρωτάθλημα θα λάβει χώρα στις 28 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου και σε αυτό θα συμμετέχει πλήθος ευρωπαϊκών αποστολών, μεταξύ αυτών και η ελληνική.

Η ελληνική αποστολή του Kempo θα αποτελείται από τον Έλληνα ανώτατο εκπαιδευτή και παγκόσμιο πρωταθλητή του Kempo, Θανάση Λαγό και τον έφηβο αθλητή του Δημήτρη Κουτσικό. Θα αγωνισθούν στην τεχνοτροπία του knock down, σύμφωνα με τους κανονισμούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας ICKKF. Οι κανονισμοί επιτρέπουν χτυπήματα σε όλο το σώμα με γροθιές, αγκώνες, ανοιχτές παλάμες, γόνατα, λακτίσματα, ρίψεις και πάλη υποταγής στο έδαφος για 30 δευτερόλεπτα. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν άνευ προστατευτικού εξοπλισμού.

Αίσθηση στην ευρωπαϊκή κοινότητα πολεμικών τεχνών προκάλεσε η εισήγηση του Έλληνα εκπαιδευτή, ο οποίος ζήτησε την τροποποίηση του κανονισμού που απαγορεύει στους εφήβους κάτω των 16 ετών να αγωνίζονται σε ευρωπαϊκούς αγώνες πλήρους επαφής. Το αίτημα του Έλληνα εκπαιδευτή έγινε αφορμή τροποποίησης του κανονισμού και έτσι από το 2016 οι έφηβοι θα έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται στην πλήρη επαφή στις κατηγορίες των ανδρών. Εξαίρεση στο φετινό ευρωπαϊκό αποτελεί η περίπτωση του Kουτσικού, ο οποίος αν και μόλις 15 χρονών θα αγωνισθεί κατόπιν απόφασης του Λαγού και αποδοχή του αιτήματος του από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία B.K.O, στην πλήρη επαφή στην κατηγορία ανδρών στα 80-κιλά.

Λαγός και Κουτσικός θα εκπροσωπήσουν την Μαγνησία και το ελληνικό Kempo στο ανοιχτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχοντας υψηλό δείκτη προσδοκιών καθώς ο Λαγός είναι ο κάτοχος των ευρωπαϊκών τίτλων των 2 προηγούμενων ετών και ο Κουτσικός αποτελεί ένα νέο πολλά υποσχόμενο μαχητή πλήρους επαφής από την ακαδημία του Kempo.To ελληνικό freestyle Kempo θα είναι ξανά παρόν σε μια κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μέσα σε διάστημα μόλις 2 μηνών από την συμμετοχή της επαγγελματικής ομάδας αυτοάμυνας στο 3ο διεθνές σεμινάριο μικτών πολεμικών τεχνών που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο στο Βέλγιο.

Δελτίο Τύπου