noodles volos banner

Βολιώτης δίδαξε σε διεθνές σεμινάριο Kempo

Από το Βέλγιο επέστρεψε την Δεύτερα 1 Δεκεμβρίου το ελληνικό freestyle Kempo μετά από συμμετοχή στο 3ο διεθνές σεμινάριο μικτών πολεμικών τεχνών. Στην εν λόγω διοργάνωση συμμετείχαν 20 σχολές διαφορετικών τεχνοτροπιών από όλη την Ευρώπη και 250 αθλητές που έλαβαν μέρος στο σεμινάριο που διεξήχθη την Κυριακή 30 Νοεμβρίου. Το ελληνικό Kempo ήταν ξανά παρόν σε μία κορυφαία διεθνή διοργάνωση και ο Έλληνας ανώτατος εκπαιδευτής (sifu) Θανάσης Λαγός κατείχε κεντρική θέση εκπαιδευτή στο σεμινάριο. Ο Βολιώτης εκπαιδευτής δίδαξε την τεχνοτροπία του Kempo knock down (πλήρη επαφή) καθώς και κλειστή μάχη με ρίψεις- ανατροπές και ακινητοποιήσεις στο έδαφος, προσελκύοντας πλήθος αθλητών, θεατών και ανώτατων εκπαιδευτών στη παρακολούθηση του σεμιναρίου του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λαγός είναι ο νεαρότερος ανώτατος εκπαιδευτής στην Ευρώπη και ένας από τους νεαρότερους στον κόσμο. Η επιλογή του για το διεθνές σεμινάριο αποτελεί γεγονός σπάνιο για τα δεδομένα των ελληνικών πολεμικών τεχνών καθώς το όνομα του προτάθηκε από την βελγική ομοσπονδία Kempo Karate (B.K.O) και τον προπονητή της εθνικής ομάδας Kempo karate κ.Πάρη Χαμτζόπουλο.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου διεξήχθη φιλικό διεθνές τουρνουά στο οποίο συμμετείχε η ελληνική ομάδα επαγγελματικής αυτοάμυνας του Kempo αποτελούμενη από τους: Γραικίδη Γ., Μπαλατσούκα Μ., Δρεκόλια Κ., Κουτσικό Δ. Οι Έλληνες μαχητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό καταφέρνοντας σε σύνολο 12 αγώνων να πετύχουν 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως 2 από τα μέλη της ελληνικής αποστολής ο Δρεκόλιας Κ. και ο Κουτσικός Δ. είναι μαθητές μόλις 15 χρονών και αγωνίστηκαν στην πλήρη επαφή μετά από απόφαση του έλληνα πρωταθλητή με άντρες. Η ελληνική αποστολή απέδειξε το αξιόμαχο δυναμικό της και δικαίως διεκδικεί να συμμετέχει σε μεγάλες διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά την παρούσα εμφάνιση.

 Το Δ.Σ του συλλόγου εκφράζει την ικανοποίηση του για την καινούργια επιτυχία του ελληνικού freestyle Kempo και διαβλέπει μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον από τους νέους και πολλά υποσχόμενους μαχητές της ακαδημίας.