noodles volos banner

Στο Βέλγιο το ελληνικό Kempo

Στο Σαρλερουά του Βελγίου θα βρεθεί την Κυριακή 30 Νοεμβρίου το ελληνικό freestyle Kempo στα πλαίσια διεθνούς σεμιναρίου και διεθνούς φιλικού τουρνουά. Στην εν λόγω διοργάνωση η οποία τελεί υπό την αιγίδα της βελγικής ομοσπονδίας Kempo (B.K.O.), θα συμμετέχουν τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Λουξεμβούργο) μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Ο Έλληνας ανώτατος εκπαιδευτής και παγκόσμιος πρωταθλητής Θανάσης Λαγός, αποτελεί έναν από τους κεντρικούς εκπαιδευτές που θα λάβουν μέρος στο σεμινάριο. Ο Λαγός θα παρουσιάσει ένα από τα δυνατότερα χαρακτηριστικά του ελληνικού freestyle Kempo, την κλειστή μάχη και μάχη σε κλειστούς χώρους, που αποτελούν δομικά στοιχεία της εκπαίδευσης στην ελληνική ακαδημία επαγγελματικής αυτοάμυνας του Kempo.
Τον Λαγό θα πλαισιώνει η ομάδα επαγγελματικής αυτοάμυνας, αποτελούμενη από πέντε νέους και πολλά υποσχόμενους αθλητές, που εκπαιδεύονται εδώ και ένα χρόνο υπό την επίβλεψη του ανώτατου εκπαιδευτή. Αυτοί είναι οι: Κουτσικός Δημήτριος, Δρεκόλιας Κων/νος, Μπαλατσούκας Μιχαήλ, Γραικίδης Ιωάννης και Φώτογλου Γεώργιος. Οι νέοι αθλητές στο τέλος του σεμιναρίου θα αγωνιστούν στο φιλικό τουρνουά που θα ακολουθήσει με κανόνες πλήρους επαφής (knock down) σε δύο γύρους των δύο λεπτών. Οι κανόνες της πλήρους επαφής, σύμφωνα με το καταστατικό αγώνων της παγκόσμιας ομοσπονδίας ICKKF (International Chinese Kempo Karate Federation) επιτρέπουν χτυπήματα με γροθιές, αγκώνες, γόνατα, λακτίσματα, ανοιχτές παλάμες σε όλο το σώμα, όπως επίσης ρήψεις- ανατροπές και πάλη υποταγής για 30 δευτερόλεπτα στο έδαφος.
Η παραπάνω ευρωπαϊκή διοργάνωση αποτελεί μία εξαίσια δοκιμασία για τους νέους αθλητές, η οποία θα καταδείξει εάν είναι σε κατάσταση να αγωνιστούν στο επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα του χώρου, με πολλούς ευρωπαϊκούς και διεθνής αγώνες σε κορυφαίες διοργανώσεις.  Το ελληνικό freestyle Kempo χαίρει απόλυτου σεβασμού από την ευρωπαϊκή κοινότητα των πολεμικών τεχνών καθώς ο Έλληνας εκπαιδευτής είναι επί δύο συνεχόμενες χρονιές κάτοχος ευρωπαϊκών τίτλων, όπως επίσης και ενός παγκόσμιου.