noodles volos banner

Ένας ζωντανός θρύλος των πολεμικών τεχνών στο Βόλο

Τη σχολή επαγγελματικής αυτοάμυνας και μάχης στο δρόμο του παγκόσμιου πρωταθλητή και ανώτατου εκπαιδευτή (Sifu) Θανάση Λαγού επισκέφθηκε την Πέμπτη 24 Ιουλίου ένας από τους λίγους εν ζωή θρύλους των πολεμικών τεχνών Grand Master Daniel Hayen 10 DAN με το επιτελείο του. Ο μεγάλος δάσκαλος ζήτησε ο ίδιος να παρακολουθήσει από κοντά τη λήξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας του έλληνα παγκόσμιου πρωταθλητή. Η επίσκεψή του αποτελεί μία ύψιστη τιμή για την νεοσύστατη ελληνική σχολή καθώς ο ίδιος σπάνια επισκέπτεται σχολές του εξωτερικού. Ακόμα μεγαλύτερη τιμή αποτελεί η απόφαση του ίδιου να προπονηθεί, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του καθώς ο ίδιος διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής του, με τον έλληνα ανώτατο εκπαιδευτή στις βασικές τεχνικές αυτοάμυνας του Kempo, καταδεικνύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την απόλυτη εκτίμηση στο πρόσωπο του έλληνα μαχητή. Το Σάββατο 26/7 ο Grand Master παρέδωσε ένα τρίωρο σπάνιο σεμινάριο αυτοάμυνας και οπλομαχίας στους εκπαιδευόμενους της ελληνικής σχολής Kempo. Με τον ερχομό του ο μεγάλος δάσκαλος προσκόμισε έγγραφα υψίστης σημασίας για το ελληνικό Kempo καταδεικνύοντας με απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ICKKF (International Chinese Kempo Karate Federation) τον Λαγό ως μοναδικό αντιπρόσωπο αλλά και ανώτατο εκπαιδευτή του Kempo στην Ελλάδα. Με βάση τα επίσημα πλέον πρακτικά που έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ο έλληνας εκπαιδευτής είναι ηλικιακά ο νεαρότερος ανώτατος εκπαιδευτής του Kempo στην Ευρώπη και ένας από τους νεαρότερους παγκοσμίως.

Το ελληνικό freestyle Kempo είναι το μοναδικό σύστημα επαγγελματικής αυτοάμυνας στην πόλη του Βόλου που εκπαιδεύει τους μαχητές του σε συνθήκες πραγματικής μάχης και όχι σε στημένες χορογραφίες πόντων. Επίσης αποτελεί μια από τις ελάχιστες πολεμικές τεχνοτροπίες στην Ελλάδα που έχουν λάβει αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο από μια από τις μεγαλύτερες επίσημες παγκόσμιες ομοσπονδίες όπως είναι η ICKKF, όπου κάτω από τη στέγη της φιλοξενεί πληθώρα πολεμικών τεχνοτροπιών όπως Kung fu, Sanda, Kajukenbo, Wing chun, Jiu jutsu, Kempo κα.

Η επίσκεψη του μεγάλου δασκάλου και ιδρυτή του Ευρωπαϊκού Kempo κλείνει θριαμβευτικά την  φετινή μεγάλη πορεία της σχολής η οποία κατάφερε σε διάστημα μόλις ενός χρόνου να συγκεντρώσει στο ενεργητικό της έναν παγκόσμιο και τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους στην πλήρη επαφή (full contact-knock down),με πρωταγωνιστές τους ίδιους της τους εκπαιδευτές..