noodles volos banner

Δολοφονήθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας

Νεκρός από πυροβολισμούς που δέχτηκε από ληστές στην Ατλάντα βρέθηκε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας στα ημιβαρέα, Ο’ Νιλ Μπελ, ο επονομαζόμενος και «Σούπερ Νόβα».Σοκ στον κόσμο του επαγγελματικού μποξ προκάλεσε η είδηση της δολοφονίας του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στα ημιβαρέα (μέχρι 90 κιλά) Ο’ Νιλ Μπελ.  Ο Τζαμαϊκανός πυγμάχος, ο επονομαζόμενος και «Σούπερ Νόβα», έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμούς που δέχτηκε ενώ μόλις είχε κατέβει από λεωφορείο σε δρόμο της Ατλάντα.  Σύμφωνα με την αστυνομία τον πλησίασαν δύο άντρες με κίνητρο τη ληστεία, ενώ οι αρχές θεωρούν πως ακόμη δύο άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση.

Με ρεκόρ 27-4-1 (και 25 νοκ άουτ) ο γεννημένος το 1974 στην Τζαμάικα πυγμάχος, βρέθηκε σε ηλικία μόλις 5 ετών στην Ατλάντα των ΗΠΑ, όπου στα 21 του εργαζόταν ως οδηγός. Τρία χρόνια αργότερα ασχολήθηκε επαγγελματικά με το μποξ και μετά από μια ήττα στο δεύτερο αγώνα της καριέρας του, ξεκίνησε μια πορεία που τον έφερε στην κορυφή της κατηγορίας του.  Μάλιστα κάποια στιγμή κατόρθωσε να είναι κάτοχος των ζωνών WBA, WBC και IBF, γεγονός που τον έκανε να θεωρείται δικαίως ο καλύτερος όλων στα ημιβαρέα.
Μετά τη δεύτερη ήττα του από τον Ζαν-Μαρκ Μορμέκ το 2007, τον πήρε η κάτω βόλτα, ακολούθησαν ακόμη δύο, ενώ την ίδια χρονιά κατηγορήθηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας συναθλητή του χωρίς να . Τελικά, έμελλε να μπει άδοξο τέλος και στη ζωή του όπως συνέβη και στη σταδιοδρομία του.