noodles volos banner

Υπερηφάνεια στον Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. για το χρυσό του Γ. Καλανδαρίδη στο Ευρωπαϊκό

Υπερήφανοι νιώθουν όλοι οι άνθρωποι του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. για το χρυσό μετάλλιο του αθλητή του Γιάννη Καλανδαρίδη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23. Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του συλλόγου, που αναφέρεται και στην επικείμενη συμμετοχή έντεκα αθλητών και αθλητριών του συλλόγου στους Βαλκανικούς Αγώνες, με την αποστολή να έχει ήδη αναχωρήσει την Πέμπτη (7/9):

«Με ένα χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές του επέστρεψε  ο κορυφαίος αθλητής της Ευρώπης του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β., Γιάννης Καλανδαρίδης. Σε έναν εκπληκτικό τελικό, με ξεκάθαρο προβάδισμα, έναντι του πληρώματος της Σερβίας, το 2Χ των Γιάννη Καλανδαρίδη του Ο.Ε.Α.- Ν.Α.Β. και Χρήστου Στεργιάκα του Ν.Ο. Μαυροχωρίου, άγγιξε πρώτο τη γραμμή τερματισμού και ανέβασε τη σημαία της Ελλάδας στον πιο  ψηλό ιστό.

Ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος ακούστηκε και σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χάρη στον ίδιο αθλητή, όπως και την προηγούμενη χρονιά στο Τρακάι της Λιθουανίας, γεμίζοντας υπερηφάνεια  όλους τους Έλληνες.

Έντεκα συμμετοχές από τον Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β.

στην Εθνική ομάδα στους Βαλκανικούς

Παράλληλα με έντεκα αθλητές και αθλήτριες συμμετέχει ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. στην Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας, εν όψει των Βαλκανικών αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη στις 9 & 10 Σεπτεμβρίου και αξίζει να σημειωθεί ότι το 1/3 της Ελληνικής αποστολής αποτελείται από αθλητές του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β..

Μετά την τεράστια επιτυχία και τις αδιαμφισβήτητες πρωτιές που είχε ο αγώνας πρόκρισης στην Καστοριά, την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, από την οποία επιλέχθηκαν οι 11 από τους 12 αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα,  η περηφάνια και η ικανοποίηση για τους προπονητές κ. Σίμο Σάμιο , Σοφία Τασιού, Όλγα Τσόγκα που κάνουν όλη αυτή την υπερπροσπάθεια, τους εφόρους του τμήματος και τους γονείς που υποστηρίζουν την υπέροχη αυτή ομάδα είναι μεγάλη.

Οι αθλητές μετά τον αγώνα παρέμειναν στο προπονητικό κοινόβιο που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά για την ανάλογη προετοιμασία τους με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές και τη δημιουργία των πληρωμάτων.

Την Πέμπτη 7/9 η επίλεκτη ενδεκάδα του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. που αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη με τους υπόλοιπους Έλληνες αθλητές και που με ανυπέρβλητη δύναμη θα διεκδικήσουν  τις πρώτες θέσεις στη Βαλκανικούς Αγώνες, αποτελείται από τους εξής: 

ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΚΟΥΚΟΥΤΗ  ΒΑΣΙΛΗ, ΜΠΙΤΖΙΛΑΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, ΣΧΙΖΟΔΗΜΟ ΓΡΗΓΟΡΗ, ΒΑΡΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΕΜΕΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΑΓΙΩΤΗ ΕΛΕΝΑ, ΚΑΛΑΝΔΑΡΙΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΖΩΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΚΑΠΟΥΡΤΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΜΠΑΡΟΥΤΑ ΒΑΣΙΛΗ.

Οι Βαλκανικοί Αγώνες  έχουν την μορφή Ρεγγάτας και  αφορούν τις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων και θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Σε κάθε αγώνισμα γίνεται απονομή μεταλλίων και γίνεται συνδυασμός των αθλητών σε περισσότερα του ενός αγωνίσματα.

Συνολικά η Ελληνική αποστολή απαρτίζεται από 37 αθλητές κι αθλήτριες που συγκροτούν 20 πληρώματα κωπηλασίας ως εξής:

ΕΦΗΒΟΙ (6 πληρώματα):

Σκιφ: Τσαλικίδης Βασίλης

Διπλό σκιφ: Σχιζοδήμος Γρ.-Ντινενής Χαρ.

Δίκωπος άνευ: Παπακωνσταντίνου Αντ.-Μαρόκος Ιωάννης

Τετραπλό σκιφ: Κουδούνας Ηλ.-Σχιζοδήμος Γρηγ.-Τσαλικίδης Βασ.-Ντινενής Χαρ.

Τετράκωπος άνευ: Κοκκινίδης Ηλ.-Κουκουτής Βασίλης-Οικονόμου Ανδρέας-Μπουκουβάλας Δημήτρης

Οκτάκωπος: Μαρόκος Ι.-Γραμμενιάτης Γ.-Σωτηρακόπουλος Παν.-Παπακωνσταντίνου Αντ.-Κουκουτής Βασίλης-Κοκκινίδης Ηλ.-Οικονόμου Ανδρέας-Μπουκουβάλας Δ.-Λιούγκος Χρ. (πηδαλιούχος)

 

ΝΕΑΝΙΔΕΣ (5 πληρώματα):

Σκιφ: Γεωργούδη Μαργ.

Διπλό σκιφ: Αγιώτη Ελ.-Καλανδαρίδη Αν.

Δίκωπος άνευ: Βαρελοπούλου Ειρ.-Μπιτζιλαίου Ιωάννα

Τετράκωπος άνευ: Δεμελή Ευαγγελία-Μήτση Αρ.-Βαρελοπούλου Ειρ.-Μπιτζηλαίου Ιωάννα

Τετραπλό σκιφ: Λαμπριανίδου Ερμ.-Γεωργούδη Μαργ.-Αγιώτη Ελ.-Καλανδαρίδη Αναστ.

 

ΠΑΙΔΕΣ (6 πληρώματα):

Σκιφ: Καραπάτογλου Ιάσων

Διπλό σκιφ: Κουτρούλης Αντ.-Στασινός Δημ.

Δίκωπος άνευ: Μαραγκός Γιώργος-Καραδέμητρος Δημ.

Τετράκωπος άνευ: Μακρυγιάννης Γιώργος-Μεχτερίδης Κων.-Πεκόπουλος Τσικαρντάνης Ιωάννης-Λαπίκωφ Θοδ.

Τετραπλό σκιφ: Καραπάτογλου Ιάσων.-Μπαρούτας Β.-Κουτρούλης Αντ.-Στασινός Δημ.

Οκτάκωπος: Καραδέμητρος Δ.-Ζωγράφος Δ.-Καπουρτίδης Δ.-Μαραγκός Γ.-Μακρυγιάννης Γ. Μεχτερίδης Κων.-Πεκόπουλος Ι.-Λαπίκοφ Θ.-Λιούγκος Χ.

 

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (3 πληρώματα)

Σκιφ: Νόνη Ισμ.

Διπλό σκιφ: Κούρτη Κατ.-Μάκου Αθ.

Τετραπλό σκιφ: Μπρουσοβάνα Κατ.-Νόνη Ισμ.-Κούρτη Κατ.-Μάκου Αθ.

Τους αθλητές που αναχώρησαν το πρωί της Πέμπτης για την Κωνσταντινούπολη συνοδεύουν ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κοντομανώλης και οι συνεργάτες του Τζανίνης, Καραμαλής και Χασιώτης. Αρχηγός της αποστολής είναι ο έφoρος αγώνων της ΕΚΟΦΝΣ Κώστας Παπαγιάννης.

Το  Δ.Σ., τα μέλη  και όλη η αθλητική οικογένεια του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. συγχαίρουν αθλητές και προπονητές , ευχόμενοι καλή επιτυχία στους αγώνες, δύναμη και υγεία  για  την επόμενη αγωνιστική χρονιά.