noodles volos banner

Το Σάββατο για τη ΦΛΟΓΑ ο περίπλους του Παγασητικού από Σκιαθίτη-Τσανταρλιώτη

Ένας διαφορετικός αγώνας κωπηλασίας του περίπλου του Παγασητικού, απόστασης 100 χιλιομέτρων, θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή του Βολιώτη Ολυμπιονίκη Νίκου Σκιαθίτη και του παγκόσμιου ρέκορντμαν 24 ωρών Indoor Rowing Βασίλη Τσανταρλιώτη, του Ν.Ο. Θεσσαλονίκης, για να στηρίξουν το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια, “Φλόγα”. Την εκδήλωση στηρίζουν μεταξύ άλλων ο δήμος Βόλου, η Μητρόπολη Δημητριάδος, αλλά και ο μεγάλος ευεργέτης της πόλης Χαράλαμπος Τσιμάς.

Οι δύο αθλητές προπονούνται εδώ και τρεις μήνες για τον αγώνα, που γίνεται στο πλαίσιο της δράσης της Human Challenges, της οποίας ιδρυτικό μέλος είναι ο υπεραθλητής Βασίλης Τσανταρλιώτης, ο οποίος έχει πετύχει να κωπηλατεί για 24 συνεχόμενες ώρες σε προσομοιωτή, τεστάροντας τα ανθρώπινα όρια.

Οι κωπηλάτες θα ξεκινήσουν τον περίπλου στις 5 π.μ. από το λιμάνι του Βόλου, στο οποίο αναμένεται να καταλήξουν, καιρού επιτρέποντος στις 9 μ.μ. Θα κάνουν μία διαδρομή 100 χλμ. χωρίς στάσεις, παρά μόνο για τροφοδοσία, ενώ σε όλη τη διάρκεια του περίπλου θα ακολουθούνται από δύο διασωστικές ομάδες, που θα είναι σε απόσταση 50 μέτρων από τη λέμβο. Η απόσταση που θα κωπηλατούν από την ακτή θα είναι περίπου 300 μέτρα. Ο αγώνας συγχρόνως θα βιντεοσκοπείται θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω διαδικτύου. Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων θα είναι μία από τις εθελοντικές ομάδες που θα στηρίξουν τον αγώνα.

Σημειώνεται ότι ο σύλλογος στην παραλία του Βόλου θα στήσει σταντ που θα διαθέτει μπλουζάκια, κούπες και άλλα προϊόντα. Παράλληλα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών θα υπάρχει ένα βαν με μία ομάδα νοσηλευτών του Κέντρου Επεξεργασίας Δειγμάτων Μυελού των οστών, για να ενημερώσουν τους πολίτες για το πόσο σημαντικό είναι να γίνει κάποιος δωρητής μυελού των οστών.

Επιπλέον έχουν ετοιμαστεί διάφορα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα πριν την υποδοχή των αθλητών στις 9 περίπου το βράδυ του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου 2017.

Όποιος επιθυμεί να ενισχύσει τους σκοπούς της “Φλόγας” μπορεί να καλεί από ένα σταθερό τηλέφωνο στο 90111167167 και με αυτή την κλήση που θα του κοστίσει 3,68 €, προσφέρει 2,99 €.