noodles volos banner

Οι μεγάλες επιτυχίες του ΟΕΑΝΑΒ στην κωπηλασία

Στην κορυφή της βαθμολογίας και των μεταλλίων βρέθηκε ο ΟΕΑΝΑΒ για πρώτη φορά στην ιστορία των πανελληνίων πρωταθλημάτων της κωπηλασίας, προσπερνώντας μεγαλύτερους ομίλους, όπως ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων και ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παραδοσιακά βρίσκονταν πάντα στις υψηλότερες θέσεις.

Με 4 χρυσά μετάλλια, ο ΟΕΑ ΝΑΒ κατέκτησε επάξια την πρώτη θέση στα μετάλλια και στην βαθμολογία με 64,5 βαθμούς στη β’ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος στις κατηγορές Παίδων-Κορασίδων που πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιουλίου 2016, ενώ με 10 χρυσά, 5 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια συνολικά και στις 2 φάσεις του πρωταθλήματος κατατάχτηκε στην 2η θέση.
Η ομάδα συμμετείχε με 25 αθλητές-τριες σε 9 αγωνίσματα. Στον αγωνιστικό στίβο παραβρέθηκε επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΟΕΑΝΑΒ Μανώλης Βαρδαλής προκειμένου να παρακολουθήσει τους αγώνες και να επιβραβεύσει την προσπάθεια των νεαρών αθλητών και αθλητριών του Ομίλου, ενώ την ομάδα συνόδευσε η έφορος του τμήματος κωπηλασίας Στέλλα Ρέππου.
Η κορυφαία αυτή επιτυχία δεν ήρθε τυχαία αλλά μέσα από την σκληρή δουλειά των τελευταίων ετών. Οι επιστημονικά καταρτισμένοι προπονητές Σίμος Σάμιος και Σοφία Τασιού εκπονούν προσεκτικά σχεδιασμένες προπονήσεις έτσι ώστε η απόδοση των αθλητών-τριών να είναι η μέγιστη δυνατή και σε συνδυασμό με το αθλητικό υλικό να επιτυγχάνονται αυτά τα πρωτοφανή για τη βολιώτικη κωπηλασία, αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα:
Χρυσοί Πανελληνιονίκες είναι:
Το πλήρωμα του Διπλού Σκιφ Παίδων με τους: Γρηγόρη Σχιζοδήμο και Βασίλη Μπαρούτα
Το πλήρωμα της Δικώπου χωρίς πηδ. Κορασίδων με τις: Ευαγγελία Δεμελή και Ειρήνη Βαρελοπούλου
Το πλήρωμα της Τετρακώπου με πηδ. Παίδων με τους: Χαράλαμπο Μυρίντζο, Δημήτρη Ζωγράφο, Δημήτρη Καπουρτίδη Παναγιώτη Πρωτοψάλτη και πηδ. τον Δημήτρη Γλιάτη
Το πλήρωμα του Τετραπλού Σκιφ Κορασίδων με τις: Ιωάννα Μπιτζιλαίου, Άσπα Γιάννου, Έλενα Αγιώτη και Αναστασία Καλανδαρίδη.

Αλλά και νεότεροι αθλητές που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα προκρίθηκαν στους τελικούς αγώνες, και τερμάτισαν: στην 4η θέση η Τετράκωπος χωρίς πηδ. Κορασίδων με τις: Έλενα Βαρελοπούλου, Αγγελική Αραμπατζή, Στέλλα Σταθαράκου και Μαρία Παλαιολόγου, στην 6η θέση το Τετραπλό Σκιφ Παίδων με τους: Γιώργο Σώτη, Παύλο Ναούμ, Κώστα Ψαρά και Παναγιώτη Φόβο

Αξιόλογη ήταν η προσπάθεια των δίδυμων αδελφών Γιάννη Αγαπητού και Παναγιώτη Αγαπητού που τερμάτισαν πρώτοι στον μικρό τελικό (7η θέση) καθώς επίσης και των 2 αθλητριών Αγγελικής Βαλσάμη και Κατερίνας Γκριτζαλή που συμμετείχαν στο Σκιφ Κορασίδων.

Τα παραπάνω αποτελέσματα είναι μια συλλογική προσπάθεια τόσο των αθλητών-τριών και προπονητών αλλά ο παράγοντας "γονείς" κατέχει εξίσου υψηλή θέση. Η παρουσία τους στον όμιλο και σε κάθε αθλητική διοργάνωση, ενισχύει την ψυχολογία των παιδιών, με το χειροκρότημα και την δυναμική επιβράβευση, χαρίζοντας κλίμα υγιούς συναγωνισμού στο χώρο των αγώνων. Σε αυτές τις εποχές, που όλοι μας αντιμετωπίζουμε οικονομικές δυσκολίες, καταλυτικός παράγοντας στάθηκε η οικονομική ενίσχυση από τις οικογένειες των αθλητών-τριών που χωρίς αυτήν, η συμμετοχή του Ομίλου στο πρωτάθλημα θα ήταν σχεδόν αδύνατη.

Η έφορος του τμήματος Στέλλα Ρέππου συνεχάρη τους προπονητές και ιδιαίτερα όλους τους αθλητές, τόσο για τις μεγάλες επιτυχίες που χάρισαν στον ΟΕΑΝΑΒ, όσο και για το ήθος που χαρακτηρίζει όλα αυτά τα παιδιά που ακούραστα, υπομονετικά και με περίσσια θέληση και εμπιστοσύνη συνεργάζονται με τους προπονητές τους. Τονίζει επίσης ότι « η έλλειψη σκαφών και εξοπλισμού δεν δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουν περισσότεροι αθλητές στους αγώνες, κάτι που θα επέφερε περισσότερες επιτυχίες και συνεπώς την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Παρόλα αυτά η επιτυχία που σημείωσε ο ΟΕΑ ΝΑΒ θεωρείται διπλή σε σχέση με τις προϋποθέσεις και το υλικό που διαθέτει ο σύλλογος, αφού τα μισά αγωνίσματα του πρωταθλήματος έγιναν με δανικές βάρκες από την Ομοσπονδία και από άλλους συλλόγους. Ο Όμιλος έχει να συναγωνιστεί σωματεία με πολύ νεότερο εξοπλισμό και με ευνοϊκότερες για προπόνηση καιρικές συνθήκες. Αντίθετα οι ακατάλληλες καιρικές συνθήκες της θάλασσας αναγκάζουν την ομάδα να μετακινείται εκτός πόλης- και συγκεκριμένα στα Γιαννιτσά- προκείμενου να γίνει προπόνηση στις βάρκες και πάντα με έξοδα που επιβαρύνουν το σύλλογο αλλά κυρίως τις οικογένειες των αθλητών, χωρίς να υπάρχει καμία στήριξη και βοήθεια από κανέναν εξωτερικό παράγοντα (τοπικούς φορείς -πολιτεία)».

Με τη σειρά του ο προπονητής και τεχνικός σύμβουλος Σίμος Σάμιος δήλωσε: «Αυτή η επιτυχία είναι ο δείκτης μόνο της δουλειάς που γίνεται, σε σχέση με τα προβλήματα που υπάρχουν και κατά συνέπεια εάν είχαμε βοήθεια από τους τοπικούς φορείς και την πολιτεία όχι μόνο θα μπορούσαμε να έχουμε φέρει περισσότερους πρωταθλητές στα πιο πρόσφατα πανελλήνια, βαλκανικά, ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα -όπως οι Παπασακελαρίου, Καλανδαρίδης, Μητρομάρας, Ψαρρός , Κουκουτής, Γεωργούδη, Βαρελοπούλου- αλλά θα είχαμε και τη δυνατότητα να φέρουμε περισσότερα παιδιά κοντά μας για να χαρούνε, να διακριθούν και να πιστέψουν στο ιδεώδες τόσο του αθλητισμού όσο και του αγωνιστικού αθλητισμού. Η εικόνα που έχει ο κόσμος για τον αθλητισμό ολοένα φθίνει και τα όλα αθλήματα φαίνονται να ποδοσφαιροποιούνται τα τελευταία χρόνια. Τέλος ευχαριστώ όλους τους αθλητές, τους παράγοντες του ομίλου και τους γονείς και προσκαλώ για συνεργασία και συμμετοχή όλους όσους αγαπούν και εκτιμούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Το πλήρωμα του τετραπλού σκιφ κορασίδων με την προπονήτρια Σοφία Τασιού

81457b1e c390 4ea8 91d9 84ce429bc889

Το πλήρωμα της δικώπου κορασίδων

df142df4 e54e 42ee b926 5332b25b349f

Το πλήρωμα του Διπλού σκιφ παίδων

c65014e7 04c4 4dad 9b0a 6ee06b9c366d

Ο προπονητής Σίμος Σάμιος (αριστερά) 

8e22535e 60d1 41a8 bc31 759d89ea5e45