noodles volos banner

Σε αγωνιστική δράση με την εθνική οι κωπηλάτες του ΟΕΑΝΑΒ

Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που θα διεξαχθεί από τις 9 και 10 Ιουλίου 2016 στο Τρακάι της Λιθουανίας θα συμμετάσχει ο αθλητής του ΟΕΑΝΑΒ, Γιάννης Καλανδαρίδης. Αφού συμμετείχε επιτυχώς σε όλες τις προπονήσεις και δοκιμασίες της εθνικής ομάδας, εξασφάλισε την συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας των Εφήβων και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο αγώνισμα της Δικώπου άνευ πηδαλιούχου, μαζί με τον αθλητή του Ομίλου Ερετών Νίνο Νικολαϊδη.

Ο Γιάννης Καλανδαρίδης πλαισιώνει την Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας τα τελευταία 2 χρόνια και έχει πετύχει μεγάλες διακρίσεις. Μετά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα επόμενος στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας από 20 μέχρι 28 Αυγούστου 2016.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή στο προπονητικό κοινόβιο της εθνικής ομάδας που διεξάγεται στην Καστοριά, βρίσκονται και οι αθλητές του ΟΕΑΝΑΒ, Παπασακελαρίου Γιώργος, Κουκουτής Βασίλης, Ψαρρός Παναγιώτης, Δεμελής Νίκος καθώς και οι αθλήτριες Γεωργούδη Μαργαρίτα και Μπιτζιλαίου Ιωάννα, οι οποίοι είναι υποψήφιοι με πολύ μεγάλες πιθανότητες, να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Τα παραπάνω αποτελέσματα δείχνουν ότι στον ΟΕΑΝΑΒ το επίπεδο των αθλητών είναι σε εξεραιτικά υψηλό επίπεδο, αποτέλεσμα της προσεκτικά σχεδιασμένης προπόνησης που εκπονείται από τους καταρτισμένους προπονητές Σίμο Σάμιο και Σοφία Τάσιου. Προετοιμάζουν τους αθλητές έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται επιτυχώς και με πολύ καλές επιδόσεις στα τεστ και τις δοκιμασίες της Εθνικής Ομάδας,αλλά συγχρόνως να αποφεύγονται τραυματισμοί και να υπάρχει πάντα συναθλητικό και ευγενούς άμιλλας, κλίμα!
Αυτό το διάστημα σε εντατικές προπονήσεις βρίσκονται και οι αθλητές της μικρότερης κατηγορίας των Παίδων-Κορασίδων, ενόψει της Β΄ φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος που θα γίνει στις 23 και 24 Ιουλίου στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, όπου ο ΟΕΑΝΑΒ αναμένεται να συμμετάσχει με 30 αθλητές και αθλήτριες.