noodles volos banner

Τρέχουν για το Ρίο σήμερα οι Βόντζου-Δημάκου

Δύο σπουδαίες κούρσες για τα ελληνικά κουπιά περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Τρίτης της προολυμπιακής ρεγκάτας στη Λουκέρνη της Ελβετίας. Στις 17:20 ώρα Ελλάδας το διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών με τις Γεωργία Δημάκου και Αναστασία Βόντζου (η Βόντζου είναι αθλήτρια του ΝΟΒΑ) θα πάρει μέρος στον μεγάλο τελικό με στόχο τη μία από τις δυο πρώτες θέσεις που δίνουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.
Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε στην 3η θέση του επαναληπτικού της Δευτέρας με χρόνο 7:13.56 (τα πρώτα τέσσερα έπερναν το εισιτήριο για τον τελικό) και δήλωσε παρών στη μεγάλη κούρσα. Αντίπαλοί της ελληνικής βάρκας που θα γωνιστεί στη διαδρομή 6 τα πληρώματα από Ρουμανία, Ιταλία, Ελβετία, Ολλανδία και Σουηδία.

Λίγο αργότερα στις 18:30 ώρα Ελλάδας η τετράκωπος άνευ ελ βαρών των ανδρών με τους Στέφανο Ντούσκο-Γιάννη Πέτρου-Σπύρο Γιανναρο και Θωμά Καραμήτρο θα προσπαθήσει κι αυτή να πάρει τη μια από τις δυο πρώτες θέσεις που δίνουν τις τελευταίες προκρίσεις για τη μεγλαλη γιορτή του Ρίο. Η ελληνική τετράδα θα αγωνιστεί στον 3ο διάδρομο ενώ αντίπαλοί της είναι τα πληρώματα από Ουγγαρία, Ισπανία, Γερμανία, Ρωσία και Ιαπωνία. Αντίθετα δεν κατάφερε να προκριθεί στο τελικό το διπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών. Οι Γιώργος και Λευτέρης Κόνσολας αν και ξεκίνησαν πολύ καλά στον επαναληπτικό πήραν την 5η θέση τελικά για να μείνουν εκτός των τριών πρώτων που οδηγούσαν στον μεγάλο τελικό. Τέλος και ο Παναγιώτης Μαγδανής δεν μπόρεσε να πετύχει το θαύμα και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του σκιφ μένοντας στην 4η θέση του επαναληπτικού.