noodles volos banner

Με τα Ολυμπιακά πληρώματα στο Ευρωπαΐκό του Βρανδεμβούργου

Με τα δυο πληρώματα που έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, το διπλό σκιφ των γυναικών και την τετράκωπο άνευ των ανδρών θα πάρει μέρος η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών που ξεκινάει την Παρασκευή 6 Μαΐου στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας.
Οι Σοφία Ασουμανάκη-Κατερίνα Νικολαΐδου (διπλό σκιφ) καθώς και οι Γιάννης Χρήστου-Γιώργος Τζιάλλας-Γιάννης Τσίλης-Διονύσης Αγγελόπουλος (τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου) βρίσκονται ήδη στην γερμανική πόλη συνοδευόμενοι από τον τεχνικό σύμβουλο της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Τζιάνι Ποστιλιόνε και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τόλη Παλαιοπάνο προκειμένου να πάρουν μέρος στον ένα από τους δυο σημαντικούς αγώνες πριν από τους Ολυμπιακούς του ερχόμενο καλοκαιριού αφού θα αγωνιστούν και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης (27-29/5).
Στόχος και των δυο πληρωμάτων οι καλύτερες δυνατές εμφανίσεις και η διεκδίκηση μιας θέσης στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος προκειμένου να διατηρηθεί και η παράδοση που θέλει την Ελλάδα να κατακτά μετάλλια σε όλα τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί από την αναβίωση του θεσμού από το 2007 και μετά. 
Στα εννέα αυτά χρόνια που διεξάγονται Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα η Ελλάδα έχει κατακτήσει συνολικά 28 μετάλλια εκ των οποίων 20 χρυσά, 7 ασημένια κι ένα χάλκινο. Στο Ευρωπαϊκό του 2015 στο Πόζναν της Πολωνίας η ελληνική ομάδα είχε κατακτήσει ένα ασημένιο μετάλλιο (ΦΩΤΟ) με την τετράκωπο άνευ έχοντας την ίδια ακριβώς σύνθεση με αυτή που θα αγωνιστεί και στο Βρανδεμβούργο. Μάλιστα ήταν το 8ο μετάλλιο της Ελλάδας στα 8 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο ίδιο αγώνισμα. Στο Ευρωπαϊκό του Πόζναν είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση το πλήρωμα του διπλού σκιφ των γυναικών με τις Σοφία Ασουμανάκη και Κατερίνα Νικολαϊδου οι οποίες παρά τις λίγες εβδομάδες που δούλευαν μαζί, έχασαν στις λεπτομέρειες την είσοδό τους στον τελικό και τελικά πήραν την 1η θέση στον μικρό τελικό και την 7η θέση στη γενική.