noodles volos banner

Δεύτερος ο ΟΕΑ/ΝΑΒ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας (photos)

Στη δεύτερη θέση μεταξύ 28 Σωματείων κατετάγη  ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. στη Β’ Φάση του 80ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στις κατηγορίες Παίδων, Κορασίδων και ΑΜΕΑ  που πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων το περασμένο Σαββατοκύριακο στις 26 και 27 Ιουλίου.

Οι αγώνες διεξήχθηκαν κάτω από άριστες καιρικές και αγωνιστικές συνθήκες, παρουσία πολλών φίλων του αθλήματος της κωπηλασίας.

Οι αθλητές και αθλήτριες του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. για άλλη μια φορά προετοιμασμένοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τον Τεχνικό Σύμβουλο  Σίμο Σάμιο και τους προπονητές Λευτέρη Καραγιάννη και Σοφία Τάσσιου, κατάφεραν όχι μόνο να προκριθούν στους τελικούς των αγωνισμάτων αλλά και να  βρεθούν στις πρώτες θέσεις με πάρα πολύ καλές εμφανίσεις.

Ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. συμμετείχε στο Πρωτάθλημα με 7 πληρώματα και 18 αθλητές και αθλήτριες και κατάφερε να αποσπάσει  5 συνολικά μετάλλια από τα οποία ένα Χρυσό και τέσσερα Ασημένια.

Τη μεγαλύτερη διάκριση, 1Η ΝΙΚΗ(χρυσό μετάλλιο),   κατέκτησε, ο αθλητής Γιάννης Καλανδαρίδης, στο δύσκολο ατομικό αγώνισμα του ΣΚΙΦ ΠΑΙΔΩΝ, ο οποίος ανταγωνίστηκε με πολλούς άλλους αξιόλογους αθλητές της Ελλάδας και τερμάτισε πρώτος στην κούρσα,  χαρίζοντας στους θεατές ένα εξαιρετικό θέαμα ενώ συγχρόνως πέτυχε και έναν από τους καλύτερους χρόνους του αγωνίσματος. Ο αθλητής είχε συμμετάσχει πέρυσι στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και είχε κατακτήσει την Πρώτη θέση στο Τετραπλό Σκιφ Παίδων.

Η επιτυχία συνεχίστηκε με  4 Ασημένια μετάλλια και συγκεκριμένα:

-2Η  ΝΙΚΗ(αργυρό μετάλλιο) στο αγώνισμα του Σκιφ  Κορασίδων κατέκτησε η αθλήτρια Μαργαρίτα Γεωργούδη.

-2Η  ΝΙΚΗ(αργυρό μετάλλιο) στο αγώνισμα της Τετρακώπου Ανευ Πηδαλιούχου  Κορασίδων πέτυχαν οι αθλήτριες Ειρήνη Βαρελοπούλου, Ιωάννα Μπιτζιλαίου, Μαριαλένα  Βλαχάβα και  Μαρία Παλαιολόγου.

-2Η   ΝΙΚΗ(αργυρό μετάλλιο) στο αγώνισμα  της Δικώπου Ανευ Πηδαλιούχου Παίδων  πέτυχαν οι αθλητές Κώστα Νικολαΐδης και Βασίλης Κουκουτής.

-2Η  ΝΙΚΗ(αργυρό μετάλλιο) στο αγώνισμα του Τετραπλού Σκιφ Παίδων, πέτυχαν οι αθλητές Λάμπρος Αθανασίου, Παναγιώτης Ψαρρός , Γρηγόρης Σχοιζοδήμος και Γιώργος Τσίρτογλου.

Τέλος, στην έκτη θέση του μεγάλου τελικού στο  αγώνισμα της Τετρακώπου  Άνευ  Πηδαλιούχου Παίδων, τερμάτισαν οι αθλητές Χαράλαμπος  Μυρίντζος , Χρήστος Τσαμασιώτης , Γιάννης Παπαδημητρίου και  Παναγιώτης  Πρωτοψάλτης , ενώ στη Δεύτερη θέση στο μικρό τελικό τερμάτισαν οι αθλητές , Αναστάσιος Παπαδήμας και Νίκος Βαλσάμης  πετυχαίνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση  σε αγωνίσματα  με πολύ και δύσκολο ανταγωνισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες των πληρωμάτων  είναι μικρής ηλικίας,  συμμετείχαν για πρώτη φορά σε επίσημους Πανελλήνιους αγώνες και αυτό δίνει ελπίδα για μελλοντικές επιτυχίες αφού θα παραμείνουν στην ίδια Κατηγορία των Παίδων και Κορασίδων για άλλες δύο χρονιές.

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β.,  συγχαίρουν θερμά  όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για τις επιτυχίες που χάρισαν στο σύλλογο και στη Βολιώτικη Κωπηλασία, ως επίσης και τους προπονητές τους Σίμο Σάμιο, Λευτέρη Καραγιάννη και Σοφία Τάσσιου για την θαυμάσια και επιστημονική δουλειά που κάνουν τα τελευταία χρόνια στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στον Άγιο Κωνσταντίνο .

Μέσα από δυσκολίες τόσο από πλευράς καιρικών συνθηκών, όπου οι αθλητές δεν έχουν τη δυνατότητα να προπονούνται καθημερινά στο νερό, όπως κάνουν οι αθλητές των συλλόγων που προπονούνται στις λίμνες, όσο και από οικονομικής πλευράς διότι προπονούνται και αγωνίζονται με σκάφη παλαιών ετών με πολλά τεχνικά και πρακτικά προβλήματα, όλοι οι αθλητές μαζί με τους προπονητές τους κατάφεραν να ανταπεξέλθουν επάξια και να οδηγήσουν τον σύλλογο τους  στις πρώτες θέσεις  της γενικής κατάταξης στην Ελληνική Κωπηλασία. ( 8Η  θέση  στην Α΄Φάση ,στις  κατηγορίες  Εφήβων – Νεανίδων , Ανδρών – Γυναικών, με 1 Χρυσό ,1 Αργυρό και 2 Χάλκινα μετάλλια -  2Η θέση στη Β’ Φάση  στις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων με  1 Χρυσό και 4 Ασημένια μετάλλια,  και 6Η  θέση στη γενική κατάταξη και για τις δύο Φάσεις με 2 Χρυσά, 5 Ασημένια και 2 Χάλκινα μετάλλια.)

Θερμά συγχαρητήρια  και στους γονείς των αθλητών  που συμπαραστέκονται  πάντα  αρωγοί, όχι μόνο προσφέροντας ηθική και ψυχολογική στήριξη, αλλά και γιατί στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που όλοι αντιμετωπίζουμε, οι γονείς διαθέτουν σοβαρά χρηματικά ποσά αναλαμβάνοντας όλο το κόστος  μετακίνησης και διαμονής των παιδιών τους σε όλους τους αγώνες που συμμετέχουν, αφού η πολιτεία και πλέον έχει καταργήσει κάθε είδους οικονομική ενίσχυση στους αθλητικούς συλλόγους.

Τέλος η κωπηλασία του  Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β., βρίσκεται σε αναμονή και άλλων επιτυχιών, αφού τις επόμενες ημέρες  ο αθλητής Γιώργος Παπασακελλαρίου, περσινός 2ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, θα αναχωρήσει για το Αμβούργο της Γερμανίας όπου θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 Αυγούστου.

Το Δ.Σ. , τα μέλη, οι προπονητές και οι αθλητές του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. εύχονται ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ  στον αθλητή. 

Last modified onSaturday, 02 August 2014 09:15