Logo
Print this page

Επιτυχίες για τα κορίτσια του ΝΟΒΑ

Στις 21-22 Μαΐου στο ολυμπιακό καταδυτήριο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Καταδύσεων Α και Β κατηγορίας. Ο Ν.Ο.Β.Α συμμετείχε στους αγώνες με τέσσερις καταδύτριες που για άλλη μία φορά κατάφεραν, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να φέρουν στην πόλη μας τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος στα κορίτσια. Το πρωτάθλημα διεκδίκησαν οι σύλλογοι: Αργώ Αθήνας, ΝΟΒΑ, Αστέρια Θεσσαλονίκης, Παναθηναϊκός, Αρίων Γλυφάδας, Ακαδημία Φυρίγου και Αργυρούπολη. Οι αθλήτριες του Ν.Ο.Β.Α. πραγματοποίησαν καταπληκτική εμφάνιση και κατάφεραν τα παρακάτω αποτελέσματα.

Βατήρας 1μ. Νεανίδων Β' Κατηγορία: 2η Καρανάσιου Αλίκη, 4η Σιώρου Ευρυδίκη, 5η Λαγάρα Εύα
Βατήρας 3μ. Νεανίδων Β' Κατηγορία: 2η Λαγάρα Εύα, 3η Καρανάσιου Αλίκη, 4η Μπουραζάνα Κατερίνα
Σταθερός βατήρας 5μ. Β' Κατηγ. κορίτσια: 1η Σιώρου Ευρυδίκη, 2η Καρανάσιου Αλίκη, 5η Λαγάρα Εύα
Βατήρας 1μ. Α' Κατηγορία Κορίτσια: 1η Λαγάρα Εύα, 2η Καρανάσιου Αλίκη, 4η Σιώρου Ευρυδίκη

Ο προπονητής του Ν.Ο.Β.Α. Λιάρος Λάμπρος, σε συνεργασία με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τουλούδη Νίκο και με τη συμπαράσταση της διοίκησης του ομίλου και της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου Βόλου, προετοιμάζουν τους μικρούς καταδύτες και φέρνουν διαρκώς επιτυχίες στην πόλη μας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Τα αποτελέσματα των αγώνων είναι ενθαρρυντικά για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν ανταποκρίνονται όμως στους στόχους των προπονητών και των αθλητριών του Ν.Ο.Β.Α., διότι παρότι κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στην κατηγορία τους, δεν θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας σε διεθνείς αγώνες. Θα έπρεπε να έχουν πιο δύσκολα προγράμματα και πιο υψηλές βαθμολογίες. Οι βατήρες στο καταδυτήριο του Ε.Α.Κ. χρήζουν σημαντικής βελτίωσης αλλά και με το προβληματικό τραμπολίνο δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την διεθνή εξέλιξη του αθλήματος και να διεκδικήσουν και πάλι ευρωπαϊκά μετάλλια και παγκόσμιες διακρίσεις. Η αντικατάσταση των βατήρων νέας τεχνολογίας και του τραμπολίνου θα βοηθήσουν σημαντικά στην ανάπτυξη περαιτέρω του αθλήματος. Είναι πάντως σίγουρο ότι δεν λείπει από την πόλη μας η άριστη γνώση των τεχνικών στοιχείων του αθλήματος και αυτό πιστοποιείται από την πρόσκληση που αποδέχτηκε από την ολυμπιακή επιτροπή των καταδύσεων της Αμερικής προκειμένου να συμμετάσχει ως κριτής στην επιλογή της ολυμπιακής ομάδας των Η.Π.Α. για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, ο Βολιώτης προπονητής Νίκος Τουλούδης.(Olympic trials Indianapolis 16-26-jun 2016). Επίσης ο Βολιώτης καθηγητής Φυσικής αγωγής θα είναι ένας από τους επτά ευρωπαίους κριτές που επιλέχτηκαν από την παγκόσμια ομοσπονδία F.I.N.A. για το άθλημα των καταδύσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, τον προσεχή Αύγουστο.

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]