noodles volos banner

Μπλάνας: "Παραμένει στόχος μας η παραμονή"

Στην ιστοσελίδα waterpolonews.gr παραχώρησε συνέντευξη ο προπονητής του τμήματος υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, Δημήτρης Μπλάνας, ο οποίος μίλησε για την άκρως επιτυχημένη ως τώρα πορεία των κυανόλευκων στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Α2 πόλο Ανδρών.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Σίγουρα είμαι ικανοποιημένος από το ξεκίνημά μας, δεν θα μπορούσα άλλωστε να μην είμαι. Εμείς από την αρχή θέλαμε να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε πέρυσι, και παρότι χάσαμε ορισμένους παίκτες ο κορμός της ομάδας έμεινε ο ίδιος. Έχουμε στο ρόστερ μας παιδιά από τις κατηγορίες των εφήβων, των νέων ανδρών ακόμη και των παίδων. Η δουλειά μας είναι η ανταμοιβή μας, και για εμάς και για τα ίδια τα παιδιά. Καταβάλλουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και παρότι στο ξεκίνημα όντως δεν θεωρούμασταν από τα φαβορί, λόγω του μικρού μέσου όρου ηλικίας των παικτών, εντούτοις έχουμε καταφέρει να δείξουμε μια αξιόμαχη εικόνα».

Σε ό,τι αφορά τους στόχους της ομάδας του και αν αυτοί αναπροσαρμόζονται:

«Ο στόχος μας δεν αλλάζει και δεν μπορεί να αλλαξει, λόγω της δυναμικής μας αλλά και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Ουσιαστικά, η μοναδική μας μεταγραφή ήταν ο Καρκαλιάνης, που και εκείνος ήρθε επειδή αγαπά την ομάδα και ήθελε να βοηθήσει. Στόχος παραμένει η παραμονή και μακάρι να τα καταφέρουμε. Το θεωρούμε αρκετά δύσκολο, γνωρίζουμε τη δυναμικότητα των αντιπάλων μας στον Βόρειο όμιλο και ξέρουμε ότι έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας».

Για την προετοιμασία και πως «έδεσε» η ομάδα του:

«Η χημεία μεταξύ μας ήρθε στην πορεία. Από τους 21 παίκτες που είναι δηλωμένοι αυτή τη στιγμή, οι 15 βρίσκονται στο Βόλο και οι υπόλοιποι είναι φοιτητές και ουσιαστικά πηγαινοέρχονται. Όμως καταφέρνουμε να βρισκόμαστε όλοι μαζί και να δουλεύουμε σκληρά σαν ομάδα».

Τέλος, σε σχέση με την ανταγωνιστικότητα του φετινού πρωταθλήματος, ο Δημήτρης Μπλάνας σημείωσε:

«Στην αρχή της σεζόν σίγουρα οι προβλέψεις θα ήταν διαφορετικές σε σχέση με αυτό που βλέπουμε μέχρι αυτή τη στιγμή. Όμως τελικά όλα τα παιχνίδια είναι ανταγωνιστικά, όλοι μπορούν να τους κερδίσουν όλους και βλέπουμε ένα «σφιχτό» πρωτάθλημα. Πέρυσι υπήρχαν παιχνίδια που γνώριζες εξαρχής πως δεν μπορούσες να τα χτυπήσεις, όμως φέτος δεν υπάρχει αυτό και τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει».