noodles volos banner

Διοργάνωσε και συμμετείχε στον 3ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου Χανίων ο ΣΔΥΒ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15/10 με βάση το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου και διαδρομή στο χώρο του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου και ειδικότερα στη χιονοδρομική πίστα Δρόμων Αντοχής (lang lauf), ο 3ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου.

117 αθλητές από τον Βόλο, τη Μαγνησία, αλλά και από Θεσσαλονίκη, Τύρναβο, Αγιά, Χαλάνδρι, Βέροια, Λάρισα, Αθήνα, ακόμη και από την Ιεράπετρα έτρεξαν στους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων και ακόμη 62 παιδιά έτρεξαν στους αγώνες των 500 και 1000 μέτρων.

Πολλά σωματεία της περιοχής όχι μόνο στίβου αλλά και άλλων αθλημάτων μετείχαν με αθλητές τους στους αγώνες.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ) Βόλου και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και της Δ/σης Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου με την υποστήριξη την Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας ήταν οι συντελεστές του αγώνα.

Οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου έδωσαν το παρών είτε αγωνιζόμενοι είτε βοηθώντας στη διοργάνωση, ενώ 25 από αυτούς λίγες ώρες πριν έτρεξαν και στον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης.

Πριν την εκκίνηση αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα επικρατούσε ομίχλη και σχετικό κρύο. Έτσι οι αγώνες διεξήχθησαν με πολύ όμορφες εικόνες για τους παρευρισκόμενους, όπως είχε συμβεί και τη πρώτη χρονιά. Μετά τον αγώνα ο ήλιος διέλυσε την ομίχλη και ο καιρός ζέστανε, ενώ ακολούθησε γλέντι με υπαίθρια ψησταριά με σουβλάκια και λουκάνικα που προσέφερε για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Μάριος Μιχαλόπουλος, αθλητής- μέλος του ΣΔΥΒ, και έψησαν τα μέλη του ΕΟΣ Βόλου.

Το παρών στον αγώνα έδωσαν σύσσωμα τα Διοικητικά Συμβούλια του ΕΟΣ Βόλου και ΣΔΥ Βόλου, όπως και οι πρόεδροι των συλλόγων κκ. Καλτσογιάννης Γιώργος και Κυριαζής Κώστας.

Ειδική βράβευση έγινε στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας για την πολύτιμη υποστήριξη στον αγώνα και στον υπεύθυνο κ. Βασίλη Ηλιόπουλο, στην Αστυνομία και την Τροχαία, τις οποίες η διοργάνωση ευχαριστεί, και στο γυμναστήριο Αιχμή για την παρουσία του.

Νικητές των αγώνων ήταν οι:

ΑΝΔΡΕΣ 10 χιλιόμετρα

1 ΤΣΟΥΡΕΛΗΣ ΖΗΣΗΣ
2 ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
3 ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ 10 χιλιόμετρα

1 ΤΡΑΪΚΟΥ ΑΘΗΝΑ
2 ΠΡΑΜΑΤΕΥΗ ΝΕΡΑΤΖΟΥΛΑ
3 ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΖΩΡΤΖΙΑ

ΑΝΔΡΕΣ 5 χιλιόμετρα

1 ΜΑΓΑΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και ΧΑΧΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ μαζί
3 ΤΣΑΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ 5 χιλιόμετρα

1 ΓΚΟΓΚΙΝΟΥΔΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
2 ΓΙΑΝΝΙΡΗ ΣΟΦΙΑ
3 ΚΑΛΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

ΑΓΟΡΙΑ 1.000 μέτρα

1 ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
2 ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
3 ΡΑΣΒΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 1.000 μέτρα

1 ΛΙΤΑΙΝΑ ΜΑΡΙΤΙΝΑ
2 ΔΗΜΗΤΡΩΦ ΕΥΡΙΔΙΚΗ
3 ΚΑΚΚΕ ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ

ΑΓΟΡΙΑ 500 μέτρα

1 ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΣ
2 ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3 ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 500 μέτρα

1 ΣΚΙΑΘΙΤΗ ΣΤΕΛΛΑ
2 ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΝΝΑ
3 ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Χορηγοί του αγώνα ήταν οι:

ΕΨΑ
ZAGORIN
ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΜΑΡΜΙ ΜΑΡΙΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΥΡΟΠΙΤΑΔΙΚΟ ΧΑΡΙΣ
ΚΑΒΑ ΠΟΤΩΝ ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΛΥΚΟΠΩΛΕΙΟ ΑΝΤΩΝΟΥΛΗΣ
ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΣΙΚΡΙΤΖΗ
ΞΥΛΕΙΑ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ

Ευχαριστίες στον γιατρό του αγώνα Αποστόλη Χατζκυριάκο, στην Εμμανουέλα Μανούσου για τις φωτογραφίες, στον Στάθη Καραδημητρίου για το gopro βίντεο.

Στη Θεσσαλονίκη

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του ΣΔΥΒ και στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Με 25.000 δρομείς από 60 συνολικά χώρες πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η μεγάλη γιορτή της συμπρωτεύουσας, ο 6ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης. 25 αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου έτρεξαν στους αγώνες, που είχαν χρονική διάρκεια από τη δύση του ηλίου (6.45μμ) ως τις 11.00 το βράδυ, οπότε τερμάτισαν οι τελευταίοι δρομείς του αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Οι περισσότεροι δρομείς του ΣΔΥΒ μετά τον αγώνα επέστρεψαν στον Βόλο, για να δώσουν το πρωί της Κυριακής το παρών και στον 3ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου Χανίων.

Ατομικό ρεκόρ πέτυχαν ο Αχιλλέας Καλαμάκης με 1.29.08, ο Παντελής Ζήσης με 1.50.17, ενώ ντεμπούτο σε Ημιμαραθώνιο έκανε η Ηρώ Καρασμάνογλου με 2.37.47. Ατομικό ρεκόρ έκαναν στα 5 χιλιόμετρα ο Πάνος Ιατρού και η Ανθή Μπαρμπουνάκη με 21.46 και 26.49 αντίστοιχα.

Αναλυτικά οι συμμετοχές του ΣΔΥ Βόλου:

Ημιμαραθώνιος
Αχιλλέας Καλαμάκης
Γιώργος Αντωνίου
Ντάφης Νικολάου
Αποστόλης Σαλαμούρας
Παντελής Ζήσης
Νίκος Μήλιος
Ορέστης Μότσιος
Στάθης Νικολάου
Γιάννης Γκινίδης
Γιάννης Καναράς
Κώστας Παλάντζας
Χριστίνα Χατζηγιαννίδου
Παναγιώτης Παναγιώτου
Βάσω Τασιώνη
Ηρώ Καρασμάνογλου
Νίκος Μαϊμάνης

5 χιλιόμετρα
Πάνος Ιατρού
Ανθή Μπαρμπουνάκη
Κώστας Γκινίδης
Αριστομένης Μακρής
Γιώργος Μπατζιώρας
Αγγελική Τσούκα
Παναγιώτης Γκινίδης
Γιάννης Κουτσαυτίκης
Δήμητρα Κωστή

Στη Σόφια

Στον Μαραθώνιο Σόφιας είχε επίσης εκπροσώπηση ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου την Κυριακή 15/10. Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν στους αγώνες και αρκετοί Έλληνες ήταν ανάμεσά τους. Στον αγώνα των 10,5 χιλιομέτρων ο Δημήτρης Κοτσίλιος κατέλαβε με χρόνο 52’57 την 137η θέση μεταξύ των 565 δρομέων.

Πριν λίγες ημέρες έγινε το Santorini Experience 2017, παρουσία ενός από τους πλέον διάσημους υπερμαραθωνοδρόμους του κόσμου, του Ελληνοαμερικανού Dean Karnazes. Στον κύριο αγώνα των 15 χιλιομέτρων έτρεξε ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Μιχάλης Άκερμαν.

Συνόδευσαν τη Βασιλική Καλούτσα μέλη του ΣΔΥΒ

Η Βολιώτισα εικαστικός Βασιλική Καλούτσα ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου με το ποδήλατο από το Δημαρχείο Βόλου με προορισμό της Αθήνα τον «Κύκλο Ζωής» για την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον καρκίνο.

Τη συνόδευσαν συμβολικά μέχρι την έξοδο της πόλης ποδηλάτες, και μέλη του ΣΔΥ Βόλου τρέχοντας ή με ποδήλατο.