noodles volos banner

Ανοικτή επιστολή του προέδρου του Ιππικού Ομίλου ΙπΟΤΙΣ

Ανοικτή Επιστολή του προέδρου του Ιππικού Ομίλου ΙπΟΤΙΣ απεστάλη στα Μ.Μ.Ε., στην οποία εξαίρεται το έργο της πυροσβεστικής με αφορμή την άμεση επέμβασή της σε πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στον εξωτερικό χώρο Ιππικού Ομίλου στο Σέσκλο το πρωί της 7ης Ιουλίου.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μιχάλη Ανετόπουλου:

«Υπάρχουν ορισμένα επαγγέλματα που συνήθως από πολύ τρυφερή ηλικία καταγράφονται στο υποσυνείδητό μας με μια συγκεκριμένη εικόνα. Ένα από αυτά, πιστεύω, είναι και το επάγγελμα του πυροσβέστη, το οποίο υποσυνείδητα μας φέρνει την εικόνα του ήρωα, του μαχητή που σώζει περιουσίες που σώζει ζωές.

 Η ατυχία που έζησε ο ΙπΟΤΙΣ την Παρασκευή 7 Ιουλίου, την οποία και βιώσαμε όλα τα μέλη του, όχι μόνο ήλθε να μου επιβεβαιώσει αυτή την παραπάνω εικόνα που είχα από παιδί για τους πυροσβέστες, αλλά έβαλε και πάρα πολλές καινούργιες πινελιές, που την έκαναν ακόμη πιο έντονη και πιο σεβαστή στο δικό μου υποσυνείδητο από εδώ και στο εξής. Πινελιές όπως αυτή του επαγγελματισμού,  της έγκαιρης επέμβασης, της κατάρτισης, της οργάνωσης, της ευγένειας, της άοκνης προσπάθειας και του έντονου ενδιαφέροντος για την ολοκλήρωση του έργου έχουν πλέον χαραχθεί στη μνήμη μου και δε θα ξεχαστούν ποτέ.

 Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης, θεωρώ καθήκον μου να εκφράσω δημοσίως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και τη διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος για την προσφορά τους και το έργο τους.

 Με αυτή την ευκαιρία θέλω δημόσια να ευχαριστήσω και τους πάρα πολλούς εθελοντές που συμμετείχαν, όχι μόνον την ώρα του δράματος, αλλά και αμέσως μετά, όταν άρχισαν οι εργασίες επανόρθωσης. Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω και τους υπόλοιπους ιππικούς ομίλους της περιοχής μας, που δε δίστασαν να προσφέρουν άμεσα φιλοξενία στα άλογα του ομίλου μας, τα οποία έπρεπε άμεσα να φυγαδευτούν από την επικίνδυνη περιοχή».

 Μιχάλης Ανετόπουλος

για τον ΙπΟΤΙΣ