noodles volos banner

Εντυπωσιακή εμφάνιση για τον Α.Σ. Αιχμή στο ΟΑΚΑ

Τους 6ους αγώνες επίδειξης για αρχάριους  ξιφομάχους 5 έως 10 ετών διοργάνωσαν η  Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας  και ο σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Ξιφασκίας.      Διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» ( Ο.Α.Κ.Α.)  το Σάββατο 27 Μαΐου με τις κατηγορίες 6 ως 8 ετών και 8 ως 10 ετών. Στους αγώνες έλαβαν μέρος πάνω από 280 ξιφομάχοι που διαγωνίστηκαν και στα 3 όπλα (ξίφος ασκήσεως, ξίφος μονομαχίας και σπάθη).

Οι αθλητές της ΑΙΧΜΗΣ στην πρώτη τους συμμετοχή σε επίσημη διοργάνωση αγωνίστηκαν στο ξίφος ασκήσεως σε ομίλους 4, 5 και 6 αθλητών, σε χρόνο 3 λεπτών ή 3 πόντων, κάνοντας εντυπωσιακή εμφάνιση.

Τα αποτελέσματα (στη φάση των ομίλων) ήταν:

1. Πιλάτος Δημήτρης: 2 νίκες σε 3 αγώνες.

2. Ματίκα Σοφία:  3 νίκες σε 4 αγώνες.

3. Ματίκας Δημήτρης:  4 νίκες σε 4 αγώνες.

4. Τσιώλης Σπύρος- Φοίβος: 3 νίκες σε 6 αγώνες.

5. Τσιώλης  Ιωάννης - Άδωνις: 3 νίκες σε 4 αγώνες.

Μετά το τέλος των αγώνων  πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για τους προπονητές των συλλόγων με θέμα: «Προπόνηση ανάπτυξης στην παιδική ηλικία», όπου αναλύθηκαν θέματα τεχνικής, δομής προπόνησης και σχεδιασμού ανάλογα με την ηλικία των αθλητών. Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Χάρης Τσολάκης, καθηγητής ειδικότητας ξιφασκίας στη Σ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών.

Φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΑΣ Αιχμή  as-aixmi.gr . Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει τους αθλητές και τον προπονητή τους κ. Πυργέλη Γιάννη για την προσπάθεια και την αξιόλογη εμφάνιση.