noodles volos banner

Διάσχιση του Μονοπατιού των Καταρρακτών Πηλίου την Κυριακή 14/5

Αυτή την Κυριακή 14 Μαΐου ο Σύλλογος Απανταχού Μακρυρραχιωτών ''Γεώργιος Κανισκέρης'' σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου διοργανώνουν τη διάσχιση του Μονοπατιού των Καταρρακτών.

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα μονοπάτια του Πηλίου, το οποίο διανοίχθηκε πριν από ένα χρόνο, ενώ μέχρι τότε παρέμενε άγνωστο. Κατεβαίνουμε από τα Χάνια μέχρι τη Μακρυρράχη, ακολουθώντας την πορεία του Μεγάλου Ρέματος, το οποίο διασχίζουμε τρεις φορές.

Τα άφθονα τρεχούμενα νερά του ρέματος σχηματίζουν εντυπωσιακούς καταρράκτες και λιμνούλες, όπου οι τολμηροί μπορούν να κάνουν μπάνιο, αν φυσικά αντέχουν το παγωμένο νερό. Η πορεία, που γίνεται μέσα σε δάσος οξιάς και καστανιάς, διαρκεί περίπου πέντε ώρες με τις στάσεις και έχει βαθμό δυσκολίας 2/5 (απαιτεί ικανοποιητική φυσική κατάσταση).

Το ραντεβού είναι στις 09.30 στο πρώτο πάρκινγκ του Χιονοδρομικού Κέντρου. Η επιστροφή θα γίνει με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ στις 17.15', ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα όποιοι θέλουν να γευματίσουν μετά την πορεία στην πλατεία της Μακρυρράχης. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, στον ιστότοπο Περπατώντας στο Πήλιο: http://walking-pilion.blogspot.gr/2016/05/blog-post.html ή στο τηλ. 6977652722.