noodles volos banner

Σε σεμινάριο προπονητών ο Γ. Πυργέλης της Αιχμής

Σε σεμινάριο με θέμα «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ  ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ 5 ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ» συμμετείχε για τον Α.Σ. Ξιφασκίας Αιχμή Μαγνησίας  ο κ. Πυργέλης Ιωάννης, Καθ. Φυσικής αγωγής και προπονητής του συλλόγου. Το σεμινάριο διεξήχθη από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Σ’ αυτό δίδαξε ο κ. Χαρίλαος ΤΣΟΛΑΚΗΣ, γεν. γραμματέας της Ε.Ο.Ξ. , επίκουρος Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Αθηνών , επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής.

Αντικείμενο ήταν τα προγράμματα διδασκαλίας του αθλήματος της ξιφασκίας για παιδιά και εφήβους  5-16 ετών, η προσαρμογή των προπονητικών προγραμμάτων  σε σχέση με τις ειδικές απαιτήσεις κάθε ηλικίας,  η μεθοδολογία προπόνησης, ο αγωνιστικός σχεδιασμός, η παρουσίαση σύγχρονων προπονητικών μεθόδων αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν προπονητές, αθλητές και γονείς σχετικά με τη συμμετοχή σε αθλητικές δράσεις και αγωνιστικό αθλητισμό.

Τα σεμινάριο είναι το πρώτο σε μια σειρά επιμορφωτικών δράσεων που αφορούν τους προπονητές του  αθλήματος, με στόχο την  ανάπτυξη και την ευρύτερη διάδοσή του. Στον σχεδιασμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας εντάσσεται  η δημιουργία προπονητικών κέντρων στην περιφέρεια, η εφαρμογή του προγράμματος της ΕΟΞ  «Νίκησε με το σπαθί σου»,  η προβολή και  παρουσίαση του αθλήματος στη σύγχρονη του μορφή.

Πληροφορίες και  υλικό σχετικά με τον σύλλογο αλλά και τις δράσεις του αθλήματος της ξιφασκίας   μπορείτε να βρείτε  στην ιστοσελίδα:  as-aixmi.gr  και στο facebook : Α.Σ. Ξιφασκίας AIXMH Βόλου.